Alle remmen los met Tom Pidcock na de Poggio: "Wist niet waar ik naartoe reed"

  Ineos dicteerde het tempo in de finale (met Tom Pidcock in tweede positie).

  Ook Milaan-Sanremo heeft nu geen geheimen meer voor Tom Pidcock. De 21-jarige neoprof bereikte met alle klasbakken de top van de Poggio, zette de rest onder druk in de afzink en finishte als 15e. En dat na een krakkemikkige voorbereiding.

  3e in Kuurne-Brussel-Kuurne, 5e in de Strade Bianche en 15e in Milaan-Sanremo: Tom Pidcock kan niet mopperen over zijn wittebroodsweken bij de grote jongens.

   

  De piepjonge Brit kon de aanval van Julian Alaphilippe op de Poggio (min of meer) beantwoorden en zat op de top van de kuitenbijter in het zog van alle wereldtoppers. In de afdaling richting Sanremo nam Pidcock bovendien zelf het stuur in handen.

   

  "Het ging wel goed, ja", bleef Pidcock bescheiden na zijn 15e plaats op de Via Roma. "Er werd niet verwacht dat ik de finale zou rijden, maar ik voelde me erg goed. Maar ik wil meer en ik heb veel geleerd."

   

  Pidcock werkte gisteren tussen Milaan en Sanremo een ontdekkingstocht af. "In de afdaling na de Poggio viel ik aan, maar ik wist eigenlijk niet waar ik naartoe reed. Dat draaide dus niet zo goed uit", zei Pidcock, die nu normaliter Harelbeke, Wevelgem en Waregem op zijn planning zet.

  Tendinitis gooide bijna roet in het eten

  Dat Tom Pidcock in zijn eerste monument meteen een rol speelde, hing lange tijd aan een zijden draadje. De Brit kende geen traditionele voorbereiding in Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico, maar trainde in Andorra. 

   

  En die trainingen werden dan weer verstoord door "lichte tendinitis" aan zijn knie. "Het was een moeizame week en vooral mentaal was het lastig. Ik kon mijn geplande trainingen niet doen. De voorbereiding was dus niet perfect, maar ik was gisteren dus toch vrij goed."

  Milaan - Sanremo klassement

  Lees ook: