Ook marathon van Dresden levert Soufiane Bouchikhi geen olympisch ticket op

  Soufiane Bouchikhi is er in de marathon van Dresden niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de olympische marathon. Bij zijn tweede en ultieme kwalificatiepoging finishte hij als tweede in 2u12'39", terwijl voor Tokio 2u11'30" nodig is.

  De eerste 27 kilometer kon Bouchikhi genieten van het uitmuntende tempowerk van zijn broer Lahsene. Die liep bijzonder regelmatig op een schema voor 2u11'00". 

   

  Toen zijn broer en tempomaker de wedstrijd verliet, werd het ietsje lastiger voor Bouchikhi. Hij begon beetje bij beetje terrein te verliezen en gaf uiteindelijk nog een minuut prijs in de laatste vijf kilometer. 

   

  Zijn 2u12'39" betekent wel een persoonlijk record, want bij zijn vorige marathons haalde Bouchikhi de finish niet. 

   

  Ook in december ondernam Bouchikhi al een poging om onder de olympische marathonlimiet te duiken in Valencia. Hij vertrok toen als een speer en liep lang op een schema voor 2u06', maar hij haalde uiteindelijk de finish niet. 

   

  Koen Naert en Bashir Abdi zijn wél geplaatst voor de olympische marathon, net als Hanne Verbruggen bij de vrouwen.