3 op 3 voor Trek: Moschetti voltooit drieklapper met spurtzege in Toscane

  Moschetti (archief) was de snelste in de straten van Sestro Fiorentino.

  Matteo Moschetti heeft het feestweekend van Trek-Segafredo nog wat extra glans gegeven. Na de zege van Jasper Stuyven in Milaan-Sanremo en de winst van Elisa Longo Borghini in de Trofeo Alfredo Binda won Matteo Moschetti de Per Sempre Alfredo (1.1) in Toscane.

  Per Sempre Alfredo is een nieuwe Italiaanse eendagskoers, in de provincie Firenze. De wedstrijd is een eerbetoon aan Alfredo Martini, de legendarische Italiaanse wielercoach die van 1975 tot 1998 bondscoach was van de Azzurri.

   

  Op het parcours met start in Firenze en aankomst in de Florentijnse voorstad Sestro Fiorentino leek het pak af te stevenen op een pelotonspurt, maar een grote valpartij in de finale schakelde kanshebbers zoals Jakub Mareczko en Enrico Battaglin uit.

   

  In de spurt van het overgebleven peloton toonde Moschetti zich de snelste, voor de Spanjaard Mikel Aristi en de Italiaan Samuele Zambelli. Opnieuw dus vreugde in het Trek-kamp, waar ze al voor de derde keer dit weekend de champagne mogen ontkurken.

  Uitslag Per Sempre Alfredo (1.1)
  1. Matteo Moschetti  (Ita) 162 km in 3u4'10"
  2. Mikel Aristi (Spa)  
  3. Samuele Zambelli (Ita) allen
  4. Jon Aberasturi (Spa)  
  5. Luca Colnaghi (Ita) zelfde
  6. Giovanni Lonardi (Ita)  
  7. Stefano Gandin (Ita) tijd
  8. Tommaso Nencini (Ita) .
  9. Natnael Tesfatsion (Eri)  
  10. Marius Mayerhofer (Dui)  

  VIDEO: Moschetti is de snelste van het pak

  Trek-Segafredo liet dit weekend niets liggen:

  Lees ook: