Na 24 jaar wint er met Pinturault nog eens Fransman de Wereldbeker

  Alexis Pinturault.

  Alexis Pinturault heeft zich verzekerd van de eindwinst in de Wereldbeker alpineskiën. De Fransman won in Lenzerheide de reuzenslalom en kan niet meer bijgebeend worden door de concurrentie in het algemene klassement. Frankrijk levert voor het eerst sinds 1997 de eindwinnaar. Bij de vrouwen was er een Slovaakse primeur met Petra Vlhova. 

  Het werd een bijzondere 30e verjaardag voor Pinturault in Zwitserland. De Fransman won op zijn verjaardag de reuzenslalom, de voorlaatste Wereldbekermanche van het seizoen. Hij haalde het voor de Kroaat Filip Zubcic en de Fransman Mathieu Faivre en veroverde door zijn overwinning ook de eindzege in het Wereldbekerklassement reuzenslalom.   

   

  Ook in de algemene Wereldbekerstand kan hij niet meer bijgebeend worden door zijn eerste achtervolger, de Zwitser Marco Odermatt, die pas 11e werd. Odermatt slaat bovendien de slalom van morgen over. Dat is de laatste Wereldbekermanche van het seizoen.

   

  Pinturault is de eerste Fransman die de Wereldbeker op zak steekt sinds 1997. Toen won Luc Alphand.

  Vlhova zorgt voor primeur voor Slovakije

  Ook bij de vrouwen is de winnaar van de algemene Wereldbeker bekend. Petra Vlhova is de eindwinnaar en dat is een primeur voor haar land. Ook bij de mannen won er nog nooit een Slovaak.

   

  Vlhova is zeker van de winst na haar 6e plaats in de slalom. Ze heeft nu een voorsprong van maar liefst 136 punten op de Zwitserse Lara Gut-Behrami.

   

  De Oostenrijkse Katharina Liensberger triomfeerde in de slalom in Zwitserland en won ook dat klassement voor de Amerikaanse Mikaela Shiffrin.