Van der Poel: "Stuyven is de verdiende winnaar, zelf kan ik tevreden zijn"

  Van der Poel en co konden de concurrentie niet lossen.

  Mathieu van der Poel moest zich tevreden stellen met een 5e plaats in Milaan-Sanremo. De Nederlandse kampioen kon zowel op de Poggio als in de sprint het verschil net niet maken. "De ploeg heeft zeker niet tekortgeschoten", klonk het na de wedstrijd.

  "Niet ontgoocheld"

  Op de Poggio moest Mathieu van der Poel een gaatje dichten toen Julian Alaphilippe aanging. In de sprint achter winnaar Jasper Stuyven wou de Nederlander niet te laat komen, maar werd hij nog door Ewan, Van Aert en Sagan gepasseerd.

   

  "Ik ben niet ontgoocheld", zei Van der Poel meteen na de wedstrijd. "Milaan-Sanremo is een van de moeilijkste koersen om te winnen." 

   

  "Het tempo op de Poggio lag te hoog om iets te doen. Ik was nog goed mee, maar het had niet veel zin om nog extra te versnellen. Het lastigste stuk was al voorbij en de groep was te groot om nog een verschil te maken."

   

  Van der Poel zat redelijk ver toen Alaphilippe versnelde op de Poggio. "Er was veel tegenwind, dus ik had nog wel wat tijd om op te schuiven. Toen Alaphilippe ging, was ik wel meteen mee. Ik kwam er zeker niet te kort."

   

  "Als je dan met zo'n grote groep beneden komt, komen ze achter je met een hoog tempo aangesneld en wordt het moeilijk om te controleren. Je moet een beetje gokken waarop je wel en niet reageert."

   

  "Maar dat doet niets af van de prestatie van de winnaar, hij koos het perfecte moment en was sterk genoeg om het vol te houden. Dan ben je de verdiende winnaar."

  Het is zeker niet de makkelijkste koers om te winnen. Dat heb ik vandaag weer ondervonden.

  Mathieu van der Poel

  "De ploeg heeft zeker niet tekortgeschoten"

  Werd er te veel naar de Nederlandse kampioen gekeken? "Niet meer dan naar Wout en Alaphilippe, denk ik. We zaten waar we moesten zitten op de Poggio, de versnelling was er en het ging ontzettend hard. Maar de inspanning was niet lang genoeg."

   

  "Een sprint voor de overwinning zat er niet meer in. Ik ging wel van iets te ver aan, want iedereen bleef wachten. Ik dacht met een lange sprint nog wel kans te maken op de zege, maar het beste was er bij mij ook af. Jammer, maar ik kan tevreden zijn met de koers."

   

  "Aan de ploeg kan het zeker niet liggen. Ze hebben weer heel goed werk geleverd, de hele dag op kop. Zij hebben zeker niet tekortgeschoten."

   

  Volgend jaar dan maar?  "Ik heb nog x aantal jaren en ik hoop om hier ooit nog eens te winnen. Maar het is zeker niet de makkelijkste koers om te winnen. Dat heb ik vandaag weer ondervonden."

  Bekijk het interview met Van der Poel

  Lees ook: