Bayern laat topschutter naar Engeland reizen en hoopt op quarantaine-uitzondering

  Bayern München heeft de Poolse voetbalbond toestemming gegeven om Robert Lewandowski mee te nemen naar Engeland. Vanwege de coronaregels moet Lewandowski eigenlijk bij terugkeer voor tien dagen in quarantaine en zo zou hij het duel tegen eerste achtervolger RB Leipzig missen. Daar wordt nu op overheidsniveau over gepraat.

  Volgens de Poolse bond hebben Bayern München en Hertha BSC toestemming gegeven aan Lewandowski en Krzysztof Piatek om met de nationale ploeg mee te gaan naar Engeland. Polen speelt na WK-kwalificatiematchen tegen Hongarije en Andorra, op 31 maart in en tegen Engeland. 

   

  Volgens de Duitse coronaregels moet hij na dat bezoek 10 dagen in quarantaine. Bayern München speelt drie dagen na de match van Polen op Wembley de topper in de Bundesliga tegen RB Leipzig.

   

  Er zou sprake zijn van een uitzondering voor Lewandowski. Net als voor Piatek van Hertha Berlijn. De nieuwe bondscoach van Polen, Paulo Sousa, kan ook beschikken over Arek Milik. 

   

  De aanvaller speelt op huurbasis bij Olympique Marseille. De Franse overheid had in eerste instantie bepaald dat voetballers voorlopig niet buiten de Europese Unie mogen komen, maar besloot zaterdag een uitzondering te maken.