Slaat Club Brugge Antwerp zondag knock-out? "Zie hen nog als titelkandidaat"

  Philippe Clement, twee dagen voor de topper tegen Antwerp.

  Club Brugge kan eerste achtervolger Antwerp zondag op 22 punten zetten in de topper van speeldag 31. Een onoverbrugbare achterstand? Dat wil Philippe Clement niet gezegd hebben. "Ik zie Antwerp absoluut nog als titelconcurrent." 

  "Geen rekenmachines, wel voetbalmachines"

  22 punten. Dat kan zondagmiddag de voorsprong zijn van Club Brugge op eerste achtervolger als het wint van Antwerp. "Dat is nog nooit gebeurd", denkt Club-trainer Philippe Clement.

   

  "We zijn niet aan het rekenen. Helemaal niet. Dat is iedereen wellicht al beu gehoord. We zijn maar met één ding bezig en dat is alles eraan doen om de volgende wedstrijd te winnen. Op het einde van de rit kan je gaan kijken hoeveel punten je voor hebt na de reguliere competitie."

   

  "Dat is de manier van werken bij Club Brugge en ook in de play-offs bekijken we het match per match. We zijn geen rekenmachines, maar wel voetbalmachines."

   

  Ziet Clement Antwerp eigenlijk nog als een titelconcurrent? "Absoluut. Antwerp is zeker nog een tegenstander voor de titel. Het is een goede ploeg met veel kwaliteit in de kern."

   

  "Antwerp heeft veel geïnvesteerd om vol voor de titel te gaan. Die ambitie hebben ze ook uitgesproken, net als de nummers 2 en 3 van vorig seizoen waar we de voorbije week tegen speelden. Ze hebben ook een heel goede coach met veel ervaring, die al een paar keer kampioen werd."

  We zijn niet aan het rekenen. Helemaal niet. Dat is iedereen wellicht al beu gehoord.

  "Leven in een moeilijke wereld"

  4 spelers van Club Brugge werden vandaag door Roberto Martinez geselecteerd voor de Rode Duivels. Philippe Clement hoopt stiekem op niet al te veel speelminuten. 

   

  "Charles De Ketelaere recupereert nog van corona en het zou niet verstandig zijn om hem drie matchen te laten spelen. Voor Brandon Mechele, Hans Vanaken en Simon Mignolet is het een ander verhaal."

   

  Bij Antwerp, de tegenstander van zondag, mag Dieumerci Mbokani niet naar de nationale ploeg van Congo vertrekken. Denken ze daar bij Club Brugge ook aan? "Daar wordt intern over gesproken. We leven in een moeilijke wereld op dit moment. We zitten hier in de Club-bubbel en dat levert al veel problemen op, zie maar de busrit naar Charleroi."

   

  "Er zijn nieuwe richtlijnen door de FIFA, want normaal mag je niet weigeren om spelers af te staan. Het is altijd een dubbel gevoel. Enerzijds ben je trots op je spelers, aan de andere kant is het een moeilijkere periode omdat je geen controle meer hebt."

   

  "Stel dat we zeggen dat onze spelers niet mogen vertrekken, dan hypothekeren we wel hun EK-kansen. Het lijkt me dan ook niet verstandig om dat te doen. Gelukkig hebben we met Roberto Martinez en zijn staff een heel goed contact om er zeker van te zijn dat met hen de juiste dingen gebeuren."

   

  "Met andere landen is dat soms moeilijker en een heel ander verhaal."

  We hebben met Roberto Martinez en zijn staff een heel goed contact om er zeker van te zijn dat met onze internationals de juiste dingen gebeuren.