Rookie Anthony Edwards nestelt zich in gezelschap van Durant en LeBron

  Anthony Edwards maakte 42 punten tegen Phoenix.

  In de NBA hebben de Minnesota Timberwolves gewonnen van Phoenix dankzij een knalprestatie van rookie Anthony Edwards. De nummer 1 pick uit de draft van 2020 nestelde zich met 42 punten in een fraai rijtje.

  Minnesota is dit seizoen het zwakste team in de NBA, maar sinds de All-Star Game lijkt er beterschap op komst bij de Timberwolves. Het team heeft nu 3 van zijn 5 matchen gewonnen na het All-Star Weekend.

   

  Afgelopen nacht versloegen de Timberwolves ietwat verrassend Phoenix met 119-123. Rookie Anthony Edwards was de topschutter met 42 punten en is daarmee de op twee na jongste speler in de NBA-geschiedenis die 40 punten of meer maakt in een match. Alleen LeBron James en Kevin Durant waren jonger.

  Ook goed bij schot bij de Timberwolves: Karl-Anthony Towns. De power forward maakte 41 punten, waarvan 5 op 7 driepunters. Samen met Edwards was hij dus goed voor 83 van de 123 punten van de Wolves.

   

  Bij thuisploeg Phoenix was Devin Booker de topschutter met 35 punten. Voor de Suns was het pas de 5e nederlaag in de laatste 23 wedstrijden. Minnesota blijft met 10 zeges en 31 verlieswedstrijden wel de slechtste van de klas in de NBA.

  Alle uitslagen van donderdagnacht:

  • LA Lakers - Charlotte 116 - 105
  • Atlanta - Oklahoma City 116 - 93
  • New York - Orlando 94 - 93

  • Washington - Utah 131 - 122
  • Phoenix - Minnesota 119 - 123
  • Portland - New Orleans 101 - 93