Monopoly Rode Duivels: Stem zelf wie de duurste speler wordt en/of win het spel

  Speel deze zomer de nieuwe versie van Monopoly.

  Er bestaan ondertussen 101 edities van het wereldbekende bordspel Monopoly en dus konden de Rode Duivels niet achterblijven. Tegen het Europees Kampioenschap in de zomer kan je Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku, Jan Vertonghen (en Eden Hazard?) kopen en verkopen. Tegen welke prijs kan jij tot volgende week vrijdag (26 maart) zelf mee bepalen.

  Zeggen dat Monopoly zo oud is als de straat, is een tikkeltje overdreven, maar de originele versie van het spel waarin je straten koopt en er huizen en hotels op zet, werd wel al in 1935 gelanceerd. 

   

  Ondertussen zijn het aantal varianten nog moeilijk te tellen. The Beatles hebben een editie, F.C. De Kampioenen ook en hetzelfde geldt voor tal van grote voetbalclubs als Real Madrid, Manchester City en Chelsea.

   

  Tegen het EK-voetbal deze zomer komt er een editie van de Rode Duivels op de markt. De traditionele straten zijn vervangen door spelers, de huizen en hotels door tribunes en stadions. Kopen en verkopen gebeurt allemaal zonder tussenkomst van makelaars, maar let op, ook in deze editie kan je nog altijd naar de gevangenis.

   

  Welke Rode Duivel de duurste speler wordt en je dus het meeste kan opbrengen, kunnen fans van de nationale ploeg een week lang zelf mee bepalen. Stemmen kan via deze link.

  Heeft niet iedereen al Monopoly in huis?

  Van Monopoly zijn ondertussen al miljoenen speldozen verkocht. Heeft ondertussen niet iedereen al Monopoly in huis? "Speciale edities zoals deze van de Rode Duivels zijn een soort collectors item voor mensen. We merken dat mensen ze blijven aanschaffen zoals ze dat ook doen met Panini-boeken bijvoorbeeld", zegt Peter De Wulf, zaakvoerder van groep 24, die deze editie uitbrengt.

  Speel mee en win een exemplaar Monopoly Belgian Red Devils: