Beloftecoach Jacky Mathijssen onthult nieuwe generatie Jonge Duivels

  Jacky Mathijssen, de bondscoach van de Belgische beloften, heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het trainingskamp van de Jonge Duivels. Met daarbij een pak nieuwe namen. Ontdek ze hieronder.

  Na het mislopen van het EK van dit jaar in Slovenië en Hongarije moest de ploeg omgegooid worden. De meeste spelers van de vorige campagne zijn immers te oud geworden om nog te mogen spelen voor de belofteploeg. 

   

  In vergelijking met de laatste interland in Bosnië-Herzegovina schieten enkel verdedigers Marco Kana en Arthur Theate, middenvelder Aster Vranckx en aanvaller Loïs Openda over.     

  Ontdek de selectie van de beloften

  • Doelmannen: Maxime Delanghe (PSV/Ned), Nick Shinton (Club Brugge), Maarten Vandevoordt (Racing Genk)
  • Verdedigers: Marco Kana (Anderlecht), Lucas Lissens (Anderlecht), Ewoud Pletinckx (Zulte Waregem), Killian Sardella (Anderlecht), Hugo Siquet (Standard), Arthur Theate (Oostende), Ignace Van der Brempt (Club Brugge), Siemen Voet (KV Mechelen)
  • Middenvelders: Anouar Ait El Hadj (Anderlecht), Brandon Baiye (Austria Lustenau/Oos), Mathieu De Smet (Zulte Waregem), Bryan Limbombe (Racing Genk), Amadou Onana (Hamburg/Dui), Logan Ndenbe (Guingamp/Fra), Luca Oyen (Racing Genk), Nicolas Raskin (Standard), Aster Vranckx (KV Mechelen), Anass Zaroury (Lommel)
  • Aanvallers: Michel Ange Balikwisha (Standard), Olivier Deman (Cercle Brugge), Loïs Openda (Vitesse/Ned), Largie Ramazani (Almeria/Spa), Yorbe Vertessen (PSV/Ned)

  Missie EK 2023

  De beloften beginnen in juni aan hun kwalificatie op weg naar het EK U21 van 2023 in Georgië en Roemenië (9 juni-2 juli 2023). België werd ingedeeld in kwalificatiegroep 9 met daarin ook Denemarken, Turkije, Schotland en Kazachstan. 


  16 teams spelen de eindronde. De 9 groepswinnaars en de beste nummer 2 plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. De overige 8 runner ups spelen barragewedstrijden voor nog 4 tickets. Roemenië en Georgië zijn als organisator zeker van deelname.

   

  De Belgische beloften werken op 3 juni in Kazachstan hun eerste kwalificatiewedstrijd af.

  Lees ook: