Wie moet Romelu Lukaku vervangen? "Batshuayi en Benteke zijn logische namen"

  Romelu Lukaku

  Een coviduitbraak in de spelerskern van Inter zal Romelu Lukaku wellicht weghouden van de nationale ploeg. De Italiaanse gezondheidsautoriteit in Milaan heeft immers beslist dat de Inter-spelers niet naar de interlands mogen vertrekken. Wie moet Roberto Martinez in dat geval in de spits zetten? Sporza vroeg het aan analist Eddy Snelders.

  België speelt eind deze maand zijn eerste drie wedstrijden in de voorronde van het WK 2022. De Rode Duivels nemen het  thuis op tegen Wales (24/03) en Wit-Rusland (30/03) en reizen tussendoor ook nog naar Tsjechië (27/03).

   

  "Wales en Tsjechië zijn toch geen simpele wedstrijden om mee te beginnen", vindt Eddy Snelders. "Het is jammer dat net die matchen eerst geprogrammeerd staan. Want misschien kan Lukaku wel nog later aansluiten? Als die mogelijkheid bestaat, zou ik hem zeker nog integreren."

   

  "We weten allemaal dat het makkelijker is om een resultaat te halen als Romelu erbij is. Zijn impact is redelijk groot, dus het scorend vermogen zal zeker naar beneden gaan als hij afwezig is. Bovendien verkeert hij ook in topvorm bij Inter."

  We weten allemaal dat het makkelijker is om een resultaat te halen als Romelu erbij is. Zijn impact is redelijk groot.

  Eddy Snelders

  "In principe zijn het wel haalbare tegenstanders voor België, maar je mist toch ook al een Eden Hazard. Voorin wordt het wel wat zoeken naar een evenwicht, want dat zijn al twee scharnierspelers die ontbreken."

   

  "Wales maakt het België altijd lastig en in Tsjechië spelen is ook niet altijd leuk. Zonder Lukaku en Hazard zal het toch een stuk moeilijker worden om te winnen."

   

  "Wie Lukaku moet vervangen? Dat zal toch tussen Batshuyai en Benteke gaan, dat zijn de logische namen. Batshuayi doet het wel altijd goed bij de Rode Duivels en scoort makkelijk, maar hij heeft wel heel weinig matchritme. Mogelijk zal de bondscoach beslissen op basis van wat hij ziet op de trainingen."