Ga naar de inhoud

VVV-Venlo werft oud-speler Jos Luhukay aan om in de Eredivisie te blijven

Jos Luhukay speelde ooit voor Venlo en wordt er nu ook trainer.

VVV-Venlo staat op 1 punt van de degradatiezone en rekent nu op Jos Luhukay om in de Eredivisie te blijven. De Limburgse club heeft oud-speler Luhukay woensdagochtend als de opvolger van trainer Hans de Koning gepresenteerd. 

Venlo en Luhukay: "A never ending story"

Voor Jos Luhukay is Venlo geen willekeurige keuze. De 57-jarige trainer speelde al voor de club. Hij maakter er in 1979-1982 en 1986-1989 het mooie weer in de aanvalslinie. 

 

De Nederlander werd ook in Venlo geboren en zal er enkele oude bekenden tegen het lijf lopen. Één daarvan is technisch directeur Stan Valckx. De twee speelden vroeger samen in het 1e elftal van VVV. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VVV-Venlo kon de laatste 7 competitieduels onder Hans de Koning niet winnen. De club zakte daardoor naar de 15e plek in de rangschikking en staat nog maar 1 punt boven de degradatiezone. 

 

VVV-Venlo en Hans de Koning hadden eerder al besloten om na dit seizoen uit elkaar te gaan. Door de tegenvallende resultaten zal Luhukay zondag al debuteren als trainer van VVV-Venlo. 

 

De voormalige aanvaller heeft nu een contract tot het einde van dit seizoen ondertekend. Toch hebben beide partijen al aangegeven dat ze daarna met elkaar voort willen te gaan.

 

De ploeg uit Venlo heeft nog 8 speeldagen om uit de degradatiezone te blijven. Dit weekend staat PEC Zwolle op het menu.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.