Australisch hockeybondscoach stapt op na beschuldigingen pestgedrag

  Enkele maanden voor de Olympische Spelen is Paul Gaudoin opgestapt bij de Australische hockeyvrouwen. De voorbije maanden waren er tal van verhalen over een verziekte cultuur bij het team opgedoken, waarna de federatie een onderzoek had ingesteld.

  Morgen maakt de Australische hockeybond de resultaten van het onderzoek naar pestgedrag bekend, maar nu al is bekend dat Paul Gaudoin zijn eigen conclusies heeft getrokken en is opgestapt.

   

  Onder leiding van Gaudoin waren de Australische vrouwen weer opgeklommen naar de wereldtop, maar dat ging blijkbaar gepaard met een soort terreurbeleid.

   

  "Ik betreur het dat ik het olympische traject naar Tokio niet kan afmaken, maar ik ben er trots op dat ik de vrouwenploeg naar de tweede plaats op de wereldranglijst heb gebracht", zegt Gaudoin, die zelf als speler 2 keer brons veroverde op de Olympische Spelen.