Autosportwereld rouwt om overlijden van Nürburgring-legende Sabine Schmitz

  Sabine Schmitz aan het werk als Top Gear-presentatrice.

  Droevig nieuws uit de autosportwereld: Sabine Schmitz is op 51-jarige leeftijd overleden. Ze vocht al sinds 2017 tegen een zeldzame vorm van kanker. Schmitz was de enige vrouwelijke rijder die de 24 Uren op de Nürburgring gewonnen heeft.

  Koningin van de Nürburgring

  Sabine Schmitz won de prestigieuze uithoudingswedstrijd op de Nürburgring in 1996 in een BMW M3. Aan haar zijde reden toen Johannes Scheid en Hans Widmann.

   

  Een jaar later triomfeerde ze opnieuw met Scheid, Hans-Jurgen Tiemann en Peter Zakowski. Het leverde haar de koosnaam "Koningin van de Nürburgring" op.

   

  De Nürburgring schonk Schmitz nog een andere bijnaam, namelijk: "de snelste taxichauffeur ter wereld". Ze nam klanten tegen betaling mee over het beroemde racecircuit in Duitsland in haar BMW M5-'ringtaxi'. Ze reed er naar eigen zeggen meer dan 20.000 rondjes.

  Ook bekend van Top Gear

   Na haar successen op de Nürburgring bleef Schmitz in de autosport. Ze richtte samen met haar echtgenoot Klaus Abbelen haar eigen "Frikadelli Racing"-team op.

   

  Schmitz presenteerde ook het programma Top Gear op de BBC. Ze werd in 2016 één van de nieuwe Top Gear-gezichten nadat Richard Hammond, James May en Jeremy Clarkson gestopt waren. Het drietal betuigt alvast hun medeleven op Twitter:

  De autosportwereld rouwt op sociale media: