Filippo Ganna na nederlaag in tijdrit: "Ik ben een mens, geen robot"

  Filippo Ganna in actie tijdens de slottijdrit van de Tirreno in zijn regenboogtrui.

  Filippo Ganna moest gisteren in de tijdrit van Tirreno-Adriatico zijn meerdere erkennen in Wout van Aert en Stefan Küng. De wereldkampioen kon leven met die "nederlaag". "Mijn waardes waren goed, maar elke dag is anders."

  Wout van Aert won gisteren de slottijdrit in de Tirreno. Voor het eerst sinds de Ronde van San Juan in januari 2020 - toen toonde Remco Evenepoel zich sterker - stond Filippo Ganna niet op de hoogste trede van het podium na een tijdrit.

   

  "Ik heb getoond dat ik een mens ben en geen robot. Ik kan ook een tijdrit verliezen", reageerde Ganna achteraf. "Mijn waardes waren goed, maar elke dag is anders."

   

  Had Van Aert voordeel dat de wind wat meer was gaan liggen toen hij reed? "Ik denk dat de wind voor iedereen hetzelfde was. Ik voelde meteen dat mijn benen niet super waren. Ik heb alles gegeven en nu kijk ik al vooruit naar de volgende race."

   

  Ganna spaarde zich deze week niet voor de tijdrit en deed zijn werk in dienst van Egan Bernal. "Ik haal meer voldoening door hard te werken voor de ploeg dan om nog een tijdrit te winnen. Iedereen heeft zich voor 100 procent gegeven, dus waarom zouden we teleurgesteld zijn? Er kan altijd iemand sterker zijn."

  Lees ook:

  Tirreno - Adriatico
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritLido di Camaiore - Lido di Camaiore13,9 kmGannaGanna
  2wegwedstrijdCamaiore - Sovicille219 kmMerlierGanna
  3wegwedstrijdMurlo - Terni170 kmEwanGanna
  4wegwedstrijdMarmore - Bellante202 kmPogacarPogacar
  5wegwedstrijdSefro - Fermo155 kmBarguilPogacar
  6wegwedstrijd