"Eén ding moet je vermijden in de Formule 1: een team vormen met Alonso"

  Opnieuw in de Formule 1: Fernando Alonso - nieuw in de Formule 1: Mick Schumacher

  Samen met Formule 1-commentatoren Gert Vermersch en Kris Wauters (Play Sports) tellen we af naar het nieuwe seizoen dat komend weekend begint in Bahrein. Mick Schumacher - de zoon van - is nieuw in de koningsklasse van de autosport. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso maakt dan weer zijn comeback.

  "Mick Schumacher heeft niet het talent van zijn vader"

  Dit jaar racet er weer een Schumacher in de Formule 1. Mick Schumacher (22) wacht de zware taak om in de voetsporen van zijn vader en 7-voudig wereldkampioen Michael Schumacher te treden.

   

  Gert Vermersch: "Evident wordt dat niet. Zijn team Haas kiest ervoor om nauwelijks te investeren in dit overgangsjaar en alles op volgend seizoen te zetten wanneer het reglement verandert."

   

  Kris Wauters: "Ik maak me geen zorgen om Mick Schumacher. Hij beschikt niet over het talent van zijn vader, maar het is wel een harde werker. Dat zagen we ook in de jeugdcategoriën. Hij pikt dingen snel op en presteert vaak beter in zijn 2e seizoen."

   

  Vermersch: "In Duitsland draait nu alle Formule 1-reclame om Mick Schumacher."

   

  Wauters: "Het is alleszins een welopgevoede jongen. Daarom zal hij sowieso meer tijd krijgen dan zijn ploegmaat Nikita Mazepin."

   

  Vermersch: ""Puur crapuul", hoor je over de Rus, maar wel een entertainer. Op het circuit bedoel ik. Wat Mazepin ernaast doet, daar spreek ik me niet over uit."

  "Fernando Alonso is een beest"

  Fernando Alonso (39) maakt na 2 jaar afwezigheid zijn comeback in de koningsklasse van de autosport. De wereldkampioen van 2005 en 2006 stapt dit seizoen in een auto van Alpine, de opvolger van Renault.

   

  Gert Vermersch: "De komst van Alonso is alleszins een slechte zaak voor teamgenoot Esteban Ocon. De Fransman moet maar eens naar Stoffel Vandoorne bellen."

   

  Kris Wauters: "Eén ding moet je vermijden in de Formule 1: een team vormen met Fernando Alonso. Dat is een beest. Alles moet wijken om te scoren, ook zijn ploegmaat. Heerlijk om naar te kijken wel, omdat Alonso een racer pur sang is."

   

  Vermersch: "Alpine is wel het enige team dat nog met een Renault-motor racet. Veel data om te analyseren en om progressie te maken, zal het team niet hebben. Alonso zal eerder de vruchten kunnen plukken van de nieuwe regels in 2022."

  De komst van Alonso is een slechte zaak voor teamgenoot Esteban Ocon. De Franse rijder moet maar eens naar Stoffel Vandoorne bellen.

  Gert Vermersch

  Gert Vermersch en Kris Wauters verzorgen het Formule 1-commentaar bij Play Sports. Wat verwachten ze van Ferrari? U hoort het in onze podcast De Tribune.

  Zo spreek je Alpine goed uit:

  Download de Formule 1-special van De Tribune: