"Deze keer staat er toch een vraagteken achter Hamilton en Mercedes"

  Max Verstappen en Lewis Hamilton

  Nog een week en het nieuwe Formule 1-seizoen gaat van start. In een special van onze podcast De Tribune blikken Play Sports-commentatoren Gert Vermersch en Kris Wauters al een keer vooruit. Om te beginnen hebben ze het over Lewis Hamilton (Mercedes) en Max Verstappen (Red Bull). Hoeft de titelverdediger zijn uitdager deze keer echt te vrezen?

  Beluister de Formule 1-special van De Tribune:

  Download de podcast van De Tribune

  "Niemand gelooft dat Mercedes plots 1 seconde trager is"

  Vorig weekend heeft Red Bull een kleine overwinning geboekt tijdens het testweekend in Bahrein. Max Verstappen topte er de beste chrono.

   

  Kris Wauters: "En Lewis Hamilton is twee keer gespind. Er staat dus een vraagtekentje achter Hamilton en Mercedes. Ze hebben de nieuwe regels nog niet helemaal onder de knie."

   

  Gert Vermersch: "Mercedes heeft er alleszins meer moeite mee dan Red Bull."

   

  Wauters: "Ze zullen wel maniertjes vinden om hun auto weer in balans te krijgen. Het testweekend verliep misschien niet perfect voor Mercedes, maar pas tijdens de kwalificaties van volgende week zaterdag zullen we de echte waardeverhoudingen kennen."

   

  Vermersch: "Tijdens de testdagen is er maar één zekerheid: elk team speelt verstoppertje. Want niemand gelooft dat Mercedes 1 seconde trager is dan Red Bull."

   

  Wauters: "Neen, uit testdagen mag je geen grote conclusies trekken. Je kent lang niet alle paramaters. Met hoeveel brandstof hebben ze getest? Welk programma hebben ze de motor laten draaien? Welke instellingen hebben ze getest? Enzovoort."

  "Het is de hoogste tijd voor Verstappen en Red Bull"

  De voorbije seizoenen domineerde Mercedes het Formule 1-kampioenschap. Lewis Hamilton en het team grossierden in wereldtitels.

   

  Wauters: "Het zou me verbazen als ze niet opnieuw overheersen."

   

  Vermersch: "We snijden het laatste seizoen volgens de huidige reglementen aan. Traditioneel komen de teams dan dichter bij mekaar. Maar pas volgend seizoen zie ik Mercedes misschien wat terrein prijsgeven."

   

  Wauters: "Voor Red Bull is het verdorie de hoogste tijd om nog eens een titel te pakken. Ik kruis mijn vingers voor Max Verstappen. Hij mag niet nog een keer of 5 uitvallen zoals vorig seizoen. Dat kost hem te veel punten."

   

  Vermersch: "Verstappen zit al zo lang op die wereldtitel te wachten. De Red Bull-kopman heeft nog maar 23 lentes op de teller, maar hij snijdt wel al zijn 7e seizoen aan. Andere toptalenten hadden het kampioenschap al lang een keer gewonnen."

   

  Wauters: "Daarom is zijn honger ook zo groot. Iedereen kent hem als een van de snelste rijders van het pak. Verstappen racet op het niveau van Hamilton, maar die lof interesseert hem niet. Neen, enkel de wereldtitel telt."

  "Pérez gaat Verstappen punten kosten"

  Bij Red Bull krijgt Max Verstappen dit jaar het gezelschap van Sergio Pérez. De 31-jarige Mexicaan heeft al 10 seizoenen Formule 1 achter de kiezen.

   

  Vermersch: "Het kan niet anders dat Pérez Red Bull punten zal opleveren, maar Verstappen punten zal kosten. De prestatiedrang van de Mexicaan is groot."

   

  Wauters: "Als Pérez achter Verstappen blijft, is er geen probleem. Maar de Mexicaan is ook in staat om banden langer in leven te houden dan zijn ploegmaat. Strategisch kan hem dat een voordeel opleveren."

   

  Vermersch: "Verstappen zal strijd moeten leveren met Mercedes en dat zullen zijn banden geweten hebben. Zo kan Pérez de lachende derde worden."

  Gert Vermersch en Kris Wauters verzorgen het Formule 1-commentaar bij Play Sports. Volgende week hebben ze het over rookie Mick Schumacher en over de comeback van Fernando Alonso.