Staat Ferrari weer op? "Gaan nog niet kunnen strijden met Mercedes of Red Bull"

  Charles Leclerc en Carlos Sainz jr. zijn dit jaar de trotse ambassadeurs van de Scuderia Ferrari.

  Het fiere Ferrari heeft wat goed te maken in de Formule 1. In onze podcast De Tribune praten Play Sports-commentatoren Gert Vermersch en Kris Wauters over de strijd in de middenmoot tussen het Italiaanse team, McLaren en Aston Martin.

  Vorig seizoen heeft Ferrari ondermaats gepresteerd. In het jaar van zijn 1.000e grand prix in de Formule 1 werd het trotse team meer dan eens naar huis gereden, zelfs op eigen bodem.

   

  Kris Wauters: "2021 wordt beter voor Ferrari, dat kan niet anders. Ik vermoed dat ze alles grondig bekeken hebben. Ze hebben zich alleszins erg kalm gehouden in de aanloop naar dit seizoen."

   

  Gert Vermersch: "Met Mercedes of Red Bull gaat Ferrari niet kunnen wedijveren. Die rijden buiten categorie voor de Italianen. Ze zullen ook moeten oppassen voor McLaren. Dat team heeft zijn huiswerk goed gemaakt."

   

  Wauters: "Op de slotdag van de testen heeft nieuwkomer Carlos Sainz jr. de 3e tijd neergezet. Daarom denk ik dat ze de middenmoot gaan ontstijgen."

   

  Vermersch: "Voor een podiumplaats zie ik Ferrari dit seizoen wel een keer strijden, maar niet voor de zege."

  "Combinatie McLaren-Mercedes ziet er goed uit"

  McLaren was vorig seizoen "best of the rest". Het team eindigde als 3e in het constructeurskampioenschap en dit jaar racen ze weer met een Mercedes onder de motorkap.

   

  Kris Wauters: "Zo'n nieuwe motor houdt altijd risico's in. Je legt die niet zomaar in je auto, maar voorlopig ziet het er goed uit. En nieuwkomer Daniel Ricciardo mag verrassen voor mij."

   

  Gert Vermersch: "Bij Red Bull is hij de enige die Max Verstappen het vuur aan de schenen heeft gelegd. De Australiër is goedlachs, tot hij achter het stuur kruipt. Geen geschenk voor zijn jongere ploegmaat Lando Norris."

  Daniel Ricciardo racet dit jaar met een McLaren-Mercedes.

  "Stroll is een verwend rijkeluiszoontje"

  Zoek dit jaar niet meer naar de roze auto van Racing Point, de renstal heet nu Aston Martin en kleurt groen. 4-voudig wereldkampioen Sebastian Vettel vormt er een team met Lance Stroll, de zoon van de grote baas.

   

  Kris Wauters: "Ik vind Stroll een raar mannetje. Je moet het zeggen zoals het is: hij is een verwend rijkeluiszoontje. Ik krijg er geen hoogte van."

   

  Gert Vermersch: "Neen, Stroll ga je niet de leiding geven. Op dat vlak hoeft Sebastian Vettel zich geen zorgen te maken. Wel over de auto, die vaak heeft stilgestaan tijdens de testdagen."

   

  Wauters: "Bij de ingenieurs is Vettel erg geliefd omdat hij erg gedetailleerde feedback geeft. Het zal het team alleszins motiveren om met een 4-voudige wereldkampioen te werken."

  Download de Formule 1-special van De Tribune:

  Download de podcast van De Tribune