"Perez heeft genoeg potentieel om uit te groeien tot 1e spits van Club"

  Daniel Perez maakte zijn eerste goal voor Club Brugge tegen Gent.

  Tegen Gent scoorden niet alleen Bas Dost en Charles De Ketelaere voor Club Brugge. Ook Daniel Perez (19) trof raak. Hoe moeten we die Venezolaan inschatten? "Hij heeft interessante kwaliteiten voor de toekomst."

  Maandag legde Daniel Perez met een rake kopbal de 0-4-eindstand vast in Gent-Club Brugge. De jonge Venezolaan doet de laatste weken meer en meer van zich spreken, terwijl hij eigenlijk gehaald werd als versterking voor Club NXT.

   

  "Daniel is nog niet zo lang geleden toegekomen. Hij heeft meteen indruk gemaakt bij Club NXT en meteen ook gescoord", zegt trainer Philippe Clement. "Door de blessure van Dost is hij mee beginnen te trainen met ons en dat was positief."

   

  "Hij is leergierig en ik ben ook onder de indruk van zijn integratie. Hij begrijpt goed Engels en spreekt het ook. Dat is niet evident voor iemand uit Zuid-Amerika, maar het is een groot voordeel. Hij zat meteen in de groep."

  De grootste troeven van Perez zijn zijn werkkracht en het herkennen van de momenten om af te haken of diep te gaan. 

  "Zijn grootste troeven zijn zijn werkkracht en het herkennen van de momenten om af te haken of diep te gaan. Dat is heel belangrijk voor het voetbal dat wij willen spelen. Hij is iemand met interessante kwaliteiten voor de toekomst."

   

  Ook al scoorde Perez tegen Gent, Club ziet zijn transfer vooral op lange termijn. "Net als Badji is hij nog geen afgewerkt product. Hij heeft in Venezuela wel al in de eerste ploeg gespeeld, maar dit is een ander niveau", zegt Clement.

   

  "We zien veel potentieel in Daniel, net als in Badji. Als ze heel hard werken dan is hun potentieel voldoende om ooit uit te groeien tot de eerste spits van Club Brugge." Maar dat is nu nog niet aan de orde, nu staan ze in de pikorde nog achter Bas Dost. "Hij is onze eerste spits. Dat lijkt me ook logisch."

  De eerste goal van Perez in België was voor Club NXT

  Perez: "Ik kijk altijd goed naar de bewegingen van Dost"

  De pas 19-jarige Perez probeert de voeten op de grond te houden. "Ik weet dat ik nog heel veel moet leren. Daarom kijk ik op training en tijdens een wedstrijd altijd heel goed naar de bewegingen van Bas Dost." 

   

  "Bas is een topspits en ik kijk naar hem op. We trainen heel hard samen en zo hoop ik nog veel vooruitgang te kunnen boeken. Ik moet ook dankbaar zijn voor het vertrouwen dat ik van de coach krijg", zegt de Venezolaanse spits.

   

  Perez is nog maar sinds januari bij Club Brugge. "Ik heb me toch al een beetje kunnen aanpassen aan het soms toch wel harde Belgische voetbal. Door hard te werken op training kan dat alleen maar beter gaan."

  Bekijk de goal van Perez in de samenvatting van Gent-Club

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Lees ook: