Aandelen van Club Brugge zijn vanaf 26 maart verhandelbaar op de beurs

  Club Brugge heeft officieel de lancering van zijn beursintroductie aangekondigd. De landskampioen had begin van de maand al de intentie om naar de beurs te trekken bekendgemaakt, maar nu is de stap dus concreet gezet.

  Club Brugge maakte twee weken geleden bekend dat het als eerste Belgische voetbalclub naar de beurs trekt. Vandaag heeft blauw-zwart die stap nog concreter gemaakt: het is de bedoeling dat de aandelen van Club Brugge vanaf 26 maart op Euronext Brussel zullen kunnen verhandeld worden.

   

  In totaal zal 30 procent van het aandelenpakket van Club Brugge te koop worden aangeboden. De huidige aandeelhouders, onder wie voorzitter Bart Verhaege en CEO Vincent Mannaert, behouden zo dus ook na de beursgang nog een grote meerderheid binnen de club.

   

  De prijs van een aandeel is vastgelegd op minimaal 17,50 euro, met een zogenoemde prijsvork tot 22,50 euro. De waardering van Club Brugge op de beurs wordt dus op zo’n 230 miljoen euro geschat, de verkoop zou de huidige aandeelhouders ruim 70 miljoen euro opbrengen.