Peter Sagan schrapt E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem: "Ik hink nog achterop"

  Peter Sagan kwam in deze Tirreno niet verder dan een 11e en 14e plaats.

  De portie Vlaamse klassiekers op het bord van Peter Sagan (31) zal dit voorjaar zeer beperkt zijn. De Slovaak kampt nog altijd met de naweeën van zijn besmetting met het coronavirus en verkiest de Ronde van Catalonië boven de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem.

  Peter Sagan reed de voorbije dagen in Tirreno-Adriatico zijn eerste competitiekilometers van 2021. 

   

  "Ik voel me goed en ik ben blij dat ik deze ronde zal uitrijden", vertelde hij in San Benedetto del Tronto, het decor van de slottijdrit.

   

  "Ik heb hier hard gewerkt. Elke dag ging het wat beter. Nu moet ik herstellen en daarna rijd ik zaterdag Milaan-Sanremo en vanaf 22 maart de Ronde van Catalonië."

   

  Sagan trekt dus een streep door de E3 Saxo Bank Classic (26/03) en Gent-Wevelgem (28/03). "Ik heb koersen gemist en het seizoen draait op volle toeren. Ik hink nog wat achterop en we proberen het nu op een andere manier."

   

  Zaterdag is Sagan alleszins geen topfavoriet in Milaan-Sanremo. "Wie zal winnen? Wie zal het zeggen? Ik misschien?", gniffelde de drievoudige wereldkampioen.

   

  Wellicht staat hij ook komend weekend in de schaduw van Wout van Aert en Mathieu van der Poel. "Ze voeren een mooie tv-show op", vertelde hij over hun koersgedrag.

   

  "Ze winnen ritten en durven ook voor een klassement te gaan. Als ik goed ben, moet ik met hen kunnen meedoen. Nu koers ik op een ander niveau, maar ik probeer snel terug te zijn."

  Ronde van Catalonië
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdSant Feliu de Guíxols - Sant Feliu de Guíxols171,2 kmMatthewsMatthews
  2wegwedstrijdL'Escala - Perpignan202,4 kmGrovesHvideberg
  3wegwedstrijdPerpignan - La Molina161,1 kmO'ConnorO'Connor
  4wegwedstrijdLa Seu d'Urgell - Boí Taüll166,7 kmAlmeidaQuintana
  5wegwedstrijdLa Pobla de Segur - Vilanova i la Geltrú206,3 kmVernonAlmeida
  6wegwedstrijdSalou - Cambrils168,6 kmCarapazHiguita
  7wegwedstrijdBarcelona - Barcelona138,6 kmBagioliHiguita