Belgen sneuvelen op WK in kwalificaties Big Air, maar Jules De Sloover toont zijn talent

  Sebbe De Buck in actie tijdens de kwalificaties van de Big Air op het WK.

  De Belgische snowboarders hebben op het WK snowboard in Aspen (VS) geen plaats in de finale van de Big Air kunnen afdwingen. De prestatie van de talentvolle 19-jarige Jules De Sloover was wel een lichtpuntje.

  Door de hevige sneeuwval van de voorbije dagen in Aspen moest de organisatie sleutelen aan het parcours voor de Big Air. "Er waren veel moeilijkheden met de snelheid en om extra snelheid te halen werd de 'drop-in' wat hoger gelegd", legt Sebbe De Buck uit.

   

  "Ik voelde me bij die snelheid niet comfortabel om grote tricks te doen. Om blessures te vermijden heb ik geen risico's genomen en ben ik niet voor een finaleplaats gegaan."  

   

  "Ik heb het plezant gehouden op mijn verjaardag en ik heb het bij een double front flip gehouden." Met 41,50 punten kwam De Buck inderdaad niet in de buurt van een ticket voor de finale.

   

  "Maar ik kan wel positief terugblikken op het WK. Op de slopestyle heb ik een finaleplaats gehaald en in die finale kon ik mijn run, weliswaar met een paar schoonheidsfoutjes, landen. Ik ga met een goed gevoel naar huis."

  Jonge Jules De Sloover toont zijn talent met nieuwe trick

  Die andere Belg in de kwalificaties, de 19-jarige Jules De Sloover, toonde zijn talent. Met een score van 74,75 punten eindigde hij op het sterk bezette WK als 13e in zijn kwalificatiereeks. 

   

  Een opsteker voor de jonge Belg, die in 2019 een zilveren medaille won in de slopestyle op het Europees Jeugd Olympisch Festival in Sarajevo. "Het WK was heel positief en heel leerrijk voor mij", blikt De Sloover terug.

   

  "De slopestyle was iets minder. Mede door de weersomstandigheden kwam ik niet goed uit. Maar ik onthoud enkel de positieve dingen en de kwalificaties van de Big Air vond ik heel goed."

   

  "Ik heb een Frontside 1440 geland en dat is nieuw voor mij.  Ik heb die trick pas vier weken geleden geleerd en ik heb die kunnen landen op het WK. Daar ben ik heel 'stoked' om. Ik word 21e op 60 deelnemers, ik kan niet klagen."

  Loranne Smans komt 2 keer ten val in kwalificaties Big Air

  Loranne Smans kon geen goed resultaat neerzetten in de kwalificaties. Onze landgenote kwam bij haar sprongen twee keer ten val. Op de slopestyle vorige week had ze net de finale gemist met een 9e plaats in de kwalificaties.