Grote belangstelling voor Carmoy en Vanderelst na EK indoor: "Het is bijna een voltijdse job"

  Elise Vanderelst met de Belgische driekleur.

  Na hun geweldige prestaties op het EK indoor zijn het voor Elise Vanderelst en Thomas Carmoy drukke weken. De 2 jonge Belgische talenten krijgen veel media-aandacht en dat is toch even wennen. "Met al die aanvragen is het bijna een voltijdse job", klinkt het.

  Een grote week geleden snelde Elise Vanderelst (23) gezwind naar een gouden plak op het EK indoor in Polen. Ook Thomas Carmoy (21) kende succes en zweefde naar een bronzen medaille in het hoogspringen. 

   

  Voor beide atleten kwam het eremetaal onverwacht en de plotse grote media-aandacht zorgt voor wat aanpassing: "Ik word enorm veel gevraagd. Wat de trainingen betreft, doe ik het nu 2 weken rustig aan, maar met al die interviews en verplaatsingen, is het bijna een voltijdse job", ondervindt Vanderelst.

  Ik word enorm veel gevraagd. Met al die aanvragen is het bijna een voltijdse job.

  Elise Vanderelst

  Ook hoogspringer Thomas Carmoy geniet veel belangstelling. Zijn bronzen metaal kwam nog meer onverwacht. Volgens hem zit de goede sfeer in Belgische atletiekploeg daar voor iets tussen.

   
  "Mijn medaille was een grote verrassing. De goede sfeer in de groep heeft me daarbij zeker geholpen. We moedigen elkaar aan en we sturen berichtjes, dat is wel tof", vertelt Carmoy.


  Ook Vanderelst kan dat beamen: "De sfeer in de groep is echt geweldig, iedereen steunt elkaar en dat is enorm leuk."

  Volgend doel: de Olympische Spelen in Tokio

  Elise Vanderelst en Thomas Carmoy dromen na hun knalprestaties natuurlijk van de Spelen in Tokio, maar hun ticket hebben ze voorlopig nog niet op zak.

   

  Carmoy ziet zijn kansen wel gaaf: "Als ik 2,33 meter spring, staat het vast. Anders worden de tickets uitgedeeld op basis van de wereldranglijst. De beste 32 hoogspringers mogen naar Tokio en ik sta nu net 32e. Ik moet deze zomer bevestigen, maar zonder problemen moet ik er wel geraken", benadrukt Carmoy.

   

  Ook voor Elise Vanderelst is de olympische limiet op de 1.500 meter duidelijk: 4'04"20. Op het EK veroverde ze haar gouden medaille met een trage 4'18"45, maar toch denkt ze dat die limiet haalbaar is.

   

  "Ik kan die chrono zeker halen na een ideale wedstrijd en anders is het via de wereldranglijst. Ze nemen de beste 45 atleten en momenteel sta ik in de top 30. Ik zit dus op het goede spoor", besluit Vanderelst.

  Bekijk hier de reportage uit Sportweekend: