Kompany baalt na gemiste bekerfinale: "Paar momenten doen ons de das om"

  Vincent Kompany zag de beker als de kortste weg naar Europa.

  Anderlecht en zijn coach zagen de beker als kortste weg naar Europa, maar na de verloren halve finale thuis tegen Genk blijft Vincent Kompany ontzettend ontgoocheld achter: "Het lag niet aan de intensiteit of de wilskracht, we hadden ook genoeg kansen om het verschil te maken."

  Een Europees ticket kan een boost zijn voor het nieuwe project van Anderlecht, maar het zal dan toch langs de competitie moeten gebeuren, wat evenwel ook niet evident is. Op 4 matchen van het einde van de reguliere competitie is Anderlecht momenteel 5e en verre van zeker van Play-off I.

   

  Anderlecht mikte op de beker als makkelijkere weg naar Europa. Maar thuis tegen Genk (1-2) werd een desillusie. Volgens Kompany had zijn ploeg - voor de zoveelste keer dit seizoen - niet hoeven te verliezen en had het zelfs alles in handen om te winnen.

   

  "De jongens zijn ontgoocheld. Dit was een wedstrijd waarin we zelf genoeg kansen hadden, genoeg momenten om het verschil te maken. Een wedstrijd ook waarin we weinig hebben weggegeven, buiten de momenten waar we het écht weggegeven hebben."

   

  "Maar vandaag telde enkel het resultaat en vandaar de ontgoocheling." 

  "Wij hebben kansen gehad en zij niet al te veel, maar zij winnen"

  "De kansen van Genk beperkten zich eigenlijk tot afstandsschoten die niet gevaarlijk waren. We konden een ploeg met veel offensief geweld tot een minimum aantal kansen dwingen. Maar ja, de doelpunten die ze scoren, daarvoor moeten we niet te veel naar anderen kijken", foeterde Kompany op de foutjes achterin.

   

  "We speelden tegen een goede, sterke ploeg van Genk. Op basis van de kansen die we gecreëerd hebben, ook open kansen één op één met de keeper, kan ik de jongens niet plotseling iets gaan verwijten."

   

  "Ze hebben alles gegeven, maar het was niet genoeg om te winnen. Een paar momenten hebben ons de das omgedaan."

   

  Het slotoffensief kwam niet van de grond. "De spelers stonden daar wel. We hadden 8 spelers in de aanval en we probeerden een paar momenten uit te spelen. We waren wel in de gevaarlijke zone, ook met die bal naar Michajlitsjenko aan de 2e paal, alleen konden we die situaties niet afwerken."

   

  Is dit nu de zwaarste klap voor Kompany? "Het is allemaal relatief. Een grotere ontgoocheling voor mij is als de jongens het gewoon niet brengen, qua intensiteit of wilskracht. Daar lag het vandaag niet aan. Wij hebben kansen gehad en zij niet al te veel, maar zij winnen. Dat is de samenvatting van de wedstrijd."

  Lees ook: