"Roglic is niet plots een mindere renner omdat hij Parijs-Nice verliest"

  Primoz Roglic viel twee keer in de slotrit van Parijs-Nice.

  Primoz Roglic heeft gisteren een baaldag beleefd in Parijs-Nice, waar hij de eindzege in rook zag opgaan door twee valpartijen. Het riep herinneringen op aan de Tour, maar José De Cauwer ziet niet meteen een patroon. "Brute pech", oordeelt hij.

  Vorig jaar de Tour, zondag Parijs-Nice: is er wat aan de hand met Primoz Roglic? "Het is gewoon brute pech", meent José De Cauwer. "Al moet ik zeggen dat ik hem altijd wel wat nerveus vind in het peloton."

   

  "Roglic kan geweldig tijdrijden en dalen, maar als het drummen en wringen is in het peloton, dan oogt hij wat onwennig. Hij is niet de grootste stuurman in het peloton. Maar dat heeft dan misschien ook weer niks te maken met wat er zondag gebeurd is."

   

  "Is het stress? Het zou kunnen, al kan ik me moeilijk voorstellen waarom hij in Parijs-Nice stress moest hebben. Hij had al 3 etappes gewonnen en was leider. In de Tour was het een andere zaak. Daar zal de stress er toch wel voor iets tussengezeten hebben. Gisteren was gewoon pech."

  Ik geloof niet dat Primoz Roglic de Tour zal winnen. Die kans heeft hij vorig jaar gehad.

  José De Cauwer

  De Cauwer neemt het wel op voor Roglic. "Je mag toch niet vergeten dat hij qua palmares al heel wat bij elkaar gereden heeft. Het is niet omdat hij Parijs-Nice verloren heeft dat hij nu plots een mindere renner is. Op papier blijft hij nog altijd de beste ronderenner van het moment."


  "Anderzijds geloof ik niet dat hij de Tour zal winnen. Die kans heeft hij vorig jaar gehad. Roglic is wel een fantastische renner, maar hij is niet zo'n talent als Bernal of Pogacar. Wat Pogacar vorig jaar getoond heeft in de Tour, dat heb ik Roglic nog niet zien doen."


  "Roglic kon ook altijd beschikken over meesterknechten die de boel rechtzetten voor hem. Ik twijfel of Jumbo-Visma het opnieuw zo moet aanpakken om iedereen naar huis te rijden. Dat zou ook jammer zijn voor Van Aert, die dan weer moet gaan knechten. Het is misschien beter om het werk aan de ploeg van Pogacar over te laten."

  Lees ook: