Jongste speler in NBA schrijft geschiedenis bij zijn derde basisplaats

  Aleksej Pokusevski is de jongste speler in de NBA dit seizoen.

  De NBA heeft afgelopen nacht écht kennisgemaakt met Aleksej Pokusevski. De slungelachtige Serviër is de jongste speler in de NBA dit seizoen, maar ontgoochelde allerminst bij zijn amper zijn 3e basisplaats.

  Aleksej Pokusevski, 2,13m en nauwelijks 91 kilogram droog aan de haak, belandde na de draft van vorige zomer bij Oklahoma City Thunder. De boomlange Serviër had in de voorbije maanden al sporadisch flitsen van zijn klasse getoond, maar ontplofte afgelopen nacht bij zijn derde basisplaats.

   

  In de match tegen Memphis tekende de in december 19 jaar geworden Pokusevski voor 23 punten en 10 rebounds. Hij is de jongste speler in de NBA-geschiedenis met 20 of meer punten, 10 of meer rebounds en 5 of meer gelukte driepunters in één wedstrijd.

   

  OKC-coach Mark Daigneault gelooft in de jonge Serviër. "Deze prestatie zal hem veel vertrouwen geven. Als het in de toekomst eens minder gaat, wat zeker zal gebeuren, kan hij zich optrekken aan deze wedstrijd", aldus Daigneault.

   

  "Mijn ploegmaats geloven in mij en ik geloof in hen", reageerde de piepjonge Serviër zelf na zijn sterke prestatie. "Ze praten veel met mij en geven me vertrouwen. Het is geweldig met zulke spelers om je heen."

  Monsterdunk van Jaxson Hayes

  Hét moment van de avond in de NBA was evenwel niet de sterke prestatie van Pokusevski, wel een monsterdunk van New Orleans-speler Jaxson Hayes.

   

  In de wedstrijd tegen de LA Clippers ramde Hayes de bal over Reggie Jackson heen snoeihard door de ring.

  Alle uitslagen van zondagnacht:

  • Chicago - Toronto 118 - 95
  • New Orleans - LA Clippers 135 - 115
  • Atlanta - Cleveland 100 - 82

  • Orlando - Miami 97 - 102
  • Houston - Boston 107 - 134
  • Minnesota - Portland 114 - 112

  • Philadelphia - San Antonio 134 - 99
  • Golden State - Utah 131 - 119
  • Oklahoma City - Memphis 128 - 122

  De stand in de NBA: