Ga naar de inhoud

Eden Hazard weer geblesseerd, Zidane: "Ik kan dit niet meer verklaren"

Eden Hazard speelde zaterdag na 1,5 maand nog eens: hij maakte in de laatste 20 minuten zijn rentree tegen Elche.

Het is niet te geloven, ook Real-coach Zinédine Zidane kan het niet meer verklaren, maar Eden Hazard is opnieuw geblesseerd. Deze keer is zijn grote lendenspier (een spier tussen de bovenkant van het dijbeen en de onderzijde van de wervelkolom) geraakt. 

Geen Hazard tegen Atalanta

Real Madrid kan morgenavond in de terugwedstrijd van de 1/8e finales van de Champions League geen beroep doen op Eden Hazard.  Zinédine Zidane bevestigde in een persconferentie dat onze landgenoot niet fit is voor de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo.

 

"Tegen Atalanta zal hij er sowieso niet bij zijn, maar ik vraag de fans om te wachten op Hazard. We willen hem allemaal helpen en hopelijk staat hij er snel weer. Laat ons dus hopen dat het om een lichte blessure gaat. "


"We weten allemaal wat voor een speler hij is. Iedereen wil hem op het veld zien, maar we moeten geduldig zijn en afwachten. Vroeg of laat zal hij er staan."    

Ook Zidane snapt er niets meer van

De aanvoerder van de Rode Duivels maakte afgelopen zaterdag zijn zoveelste comeback na 1,5 maand blessureleed, maar vanochtend was hij nergens te bespeuren op het trainingsveld. 


Zidane heeft geen uitleg voor de aanslepende tegenslag van zijn sterspeler:  "Er gebeuren zaken die ik niet meer kan verklaren", bekende Zidane. "Er is iets aan de hand. Voordien was hij amper geblesseerd, ik kan het niet uitleggen."

Zidane gunde Hazard dit weekend 20 speelminuten tegen Elche.

Opnieuw een mentale dreun: "Eden is droevig"

Het blessureleed heeft ook een mentale impact op Hazard, zo bevestigde ploegmaat Karim Benzema. "Eden is droevig, hij wil ons laten zien dat hij een echte stervoetballer is." 


"Sinds zijn aankomst hier in Madrid heeft hij echt geen geluk gehad. Ik vind het heel erg voor hem. Hij is een topspeler die ons nog veel kan bijbrengen. Hopelijk is hij er snel weer bij", vertelde de Franse spits.