"De mededeling van Kim Clijsters roept nog meer vragen op"

  De laatste officiële match van Kim Clijsters dateert van begin september: de US Open in New York.

  Kim Clijsters (37) heeft haar rentree op het tennisterrein opnieuw moeten uitstellen. "Toch een verrassing", stelt onze commentator Dirk Gerlo. Ook voor hem is het nu koffiedik kijken.

  "Operatie is nieuw"

  Kim Clijsters zou eind deze maand in Miami haar rentree maken op het toptoernooi van Miami in de Verenigde Staten. Daarna zou ze doorreizen naar Charleston.

   

  "Zou", want de 37-jarige tennisster ondervindt te veel pijn om weer voluit te gaan. Dat meldde haar management gisteren in een zeldzame persmededeling.


  "Ik was toch verrast toen ik de mail kreeg", legt Dirk Gerlo uit. "Zeker omdat Clijsters twee weken geleden de uitnodigingen voor Miami en Charleston had aanvaard. Haar manager had me onlangs ook alleen maar positief nieuws gemeld: Kim was goed aan het trainen, ze stond scherp, enzovoort."


  "Nu blijkt dat Clijsters in oktober een kleine operatie aan haar rechterknie had ondergaan. Dat is nieuw. Meer nog: blijkbaar speelde ze vorig jaar al met pijn."


  "Na een intensieve trainingsperiode is die pijn nu teruggekeerd. In januari kwam het coronavirus er nog eens bij ook."

   

  (lees voort onder de tweet)

  "Kim Clijsters wil heel discreet zijn"

  "Kim Clijsters geeft zichzelf nu 3 tot 6 weken om zich te laten behandelen", gaat onze tenniscommentator Dirk Gerlo voort. "Welke last ze precies ondervindt en hoeveel pijn ze heeft, weten we niet."


  "Is ze nog mobiel? Kan ze blijven trainen? We zitten momenteel alleen maar met extra vraagtekens."


  "Omdat Clijsters heel discreet wil zijn", weet Gerlo ook. "Begrijpelijk, maar ietwat vervelend voor de pers en voor haar fans."


  "Want wanneer maakt ze nu haar rentree? Het liefst zou ik er pas over berichten als ze echt weer in een tennisarena staat. Maar Kim Clijsters blijft natuurlijk een vedette, een speelster uit de Hall of Fame. Dan is de grote belangstelling logisch."

  Dirk Gerlo volgt al jaren het tennis voor Sporza.

  "Wat motiveert haar nog?"

  "De vraag is nu hoe ver Kim Clijsters nog wil gaan", stelt Dirk Gerlo. "Een lichaam is als een elastiek, maar zelfs de allersterkste elastiek kan een keer knappen."


  "Dat ze graag tennist, staat als een paal boven water, maar wat motiveert haar nog? "De tweede week halen op een grandslamtoernooi halen", hoor ik. Dan moet Clijsters wel 4 matchen op een rij winnen. Tegen het jonge tennisgeweld dat dagelijks 3 à 4 uur op het terrein staat."


  "En hoe groot blijft de interesse van de organisatoren om Clijsters uit te nodigen voor een toernooi? Anderhalf jaar geleden kondigde ze haar tweede comeback aan. In al die tijd heeft ze nauwelijks 3 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld."


  "Helaas roept haar comeback meer en meer twijfels op", besluit onze tennisman.

  Een lichaam is als een elastiek, maar zelfs de allersterkste elastiek kan een keer knappen.

  Dirk Gerlo