Van Aert na beestachtige rit: "Daar word je zeker niet direct beter van"

  Wout van Aert ziet scheel na een spektakeldag in de Tirreno.

  Na de verschrikkelijke etappe in Tirreno-Adriatico beseft Wout van Aert dat de eindzege er niet meer inzit. "Maar ik krijg nog 2 kansen om een rit te winnen", zegt het kopstuk van Jumbo-Visma.

  Van Aert: "Fijn dat ik niet onderdoe voor meeste klassementsrenners"

  Wout van Aert was een sportieve verliezer na de loodzware etappe over de muurtjes. "Ik was vandaag gestart met de gedachte om op z'n minst bij Pogacar te blijven en zelfs tijd terug te pakken op hem."

  "Maar als je ziet hoe het hele pak uit elkaar valt, dan was het gewoon de wet van de sterkste vandaag. Het is geen schande om eraf gereden te worden door Pogacar."


  "Die achterstand van 1'15" zal ik uiteraard niet meer goedmaken in die superkorte tijdrit van 10 kilometer en in de sprint van morgen. Ik sta nu wel afgezonderd tweede."

  "Morgen is er nog een kans op een ritzege (sprint) en dinsdag (in de tijdrit) eigenlijk ook. Ik ben nu al 5 dagen volle bak aan het koersen. We doen gewoon nog 2 dagen rustig verder."

   

  Van Aert houdt een goed gevoel over aan de bergritten in de Tirreno. "Pogacar was sterker dan iedereen. Maar voor de andere klassementsrenners moet ik hier niet onderdoen. Dat is fijn om vast te stellen."

  "Mathieu zit elke week zo te bibberen in de tent"

  Van Aert zag vandaag net als zijn concurrenten af door de koude. Van der Poel bibberde nog het meest van allemaal.

   

  "Mathieu zit elke week in de tent zo te bibberen na de cross", lacht Van Aert. "Ik heb al vaak gedacht dat het om zeep was, maar de dag erna was hij daar terug."

   

  "Ze zeggen altijd dat topsport niet gezond is. Van een dag zoals vandaag, daar word je zeker niet meteen beter van. Ik zal me snel proberen te douchen en hiervan te herstellen", besluit Van Aert.

  Van Aert: "In de afdaling kreeg ik het telkens echt koud"

  Lees ook:

  Tirreno - Adriatico
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritwegwedstrijdLido di Camaiore - Lido di Camaiore13,9 kmGannaGanna
  2wegwedstrijd