NBA-speler Caris LeVert staat weer op veld na niertumor: "Voelde geweldig"

  Caris LeVert maakte 13 punten bij zijn rentree.

  Bijna twee maanden nadat bij hem een niertumor ontdekt werd, heeft Caris LeVert zijn debuut gemaakt bij de Indiana Pacers. "Het voelde geweldig", reageert LeVert, die mogelijk zijn leven te danken heeft aan een transfer.

  In de transfer die James Harden naar de Brooklyn Nets bracht, ruilde ook Caris LeVert van team. De guard belandde bij de Indiana Pacers, waar hij na zijn overgang uitgebreid medisch gekeurd werd.

   

  De transfer en de medische controle bleken een zegen voor LeVert, want zo werd bij hem een niertumor in een vroeg stadium ontdekt. Het gezwel werd verwijderd en na een intensieve revalidatie stond LeVert afgelopen nacht voor het eerst op het terrein bij zijn nieuwe club.

   

  Onder impuls van zijn ploegmaats Malcolm Brogdon en Domantas Sabonis versloegen de Indiana Pacers de Phoenix Suns met 122-111. LeVert kreeg meteen een basisplaats en was in 27 minuten goed voor 13 punten.

  Toen ik twee maanden geleden het verdict hoorde, wist ik niet of dit ooit weer mogelijk zou zijn.

  Caris LeVert

  "Mijn lichaam voelde wat roestig, maar dat komt wel weer goed," sprak een gelukkige LaVert na afloop. "Het voelde geweldig om op het veld te staan. Hier heb ik lang naar uitgekeken en ik ben blij dat we gewonnen hebben."

  "Na wat ik de voorbije periode meegemaakt heb, is het echt een zegen om opnieuw op het veld te staan en het spelletje te kunnen spelen waar ik van hou. Toen ik twee maanden geleden het verdict hoorde, wist ik immers niet of dat ooit weer mogelijk zou zijn. Ik ben heel dankbaar."

  Alle uitslagen van zaterdagnacht:

  • Denver - Dallas 103 - 116
  • Atlanta - Sacramento 121 - 106

  • Minnesota - Portland 121 - 125
  • Brooklyn - Detroit 100 - 95
  • Charlotte - Toronto 114 - 104

  • Washington - Milwaukee 119 - 125
  • Oklahoma City - New York 97 - 119

  De stand in de NBA: