Max Verstappen troeft het hele pak af tijdens de laatste testdag

  Max Verstappen tankt vertrouwen met zijn Red Bull-Honda.

  Max Verstappen (Red Bull-Honda) is klaar voor de start van het Formule 1-seizoen over 2 weken. Net als vrijdag zette de Nederlander de scherpste chrono neer tijdens de testsessies in Bahrein.

  Dit weekend hebben de Formule 1-rijders hun auto's warm kunnen draaien tijdens de testdagen in Bahrein. Max Verstappen ziet het nieuwe seizoen met veel vertrouwen tegemoet.

   

  Hij klokte als enige een rondetijd onder de 1'29" op het circuit van Sakhir. De 1'28"960 was ook de snelste van de hele testdriedaagse op het woestijncircuit.

   

  "Dit was weer een mooie dag voor ons, maar een garantie op succes is dit niet", weet de Nederlander zelf ook. "De teams draaien allemaal verschillende  oefenprogramma's."

   

  Lewis Hamilton zal met enige vrees de eerste race ingaan. De wereldkampioen maakte in zijn Mercedes een minder sterke indruk dan in voorgaande jaren.

   

  De Brit kwam in de slotsessie tot 54 ronden en noteerde met 1'30"025 de 5e tijd. Net als gisteren draaide hij nog een keer om zijn as.

   

  Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) was de beste debutant. De Japanner, die net als Verstappen met een Honda-motor racet, liet verrassend de tweede tijd noteren: 1'29"053.

   

  Carlos Sainz jr. liet zien dat Ferrari ook een snelle auto heeft. De Spanjaard, de opvolger van Sebastian Vettel bij de Italiaanse renstal, zette in de laatste sessie de 3e tijd neer: 1'29"611. 

   

  Sebastian Vettel daarentegen beleefde niet al te bevredigende testdagen bij zijn nieuwe renstal Aston Martin. De viervoudige wereldkampioen moest vaker dan hem lief was zijn auto in de garagebox parkeren om een technisch euvel te laten verhelpen.