Armand Marchant slalomt naar 23e plek in Slovenië

  Armand Marchant is op de Wereldbeker in Kranjska Gora 23e geworden op de slalom. Onze landgenoot werd 24e in de eerste run in zware omstandigheden en in de 2e run skiede hij naar plek 9. De Fransman Clément Noël pakte de zege.

  De omstandigheden in Slovenië waren niet ideaal. De eerste run was dus een beproeving, maar Marchant kwam er goed door met een 24e plaats. De chrono stopte op 52"76, op 3"46 van de Franse leider Clément Noël. Dries Van den Broecke ging in de eerste run in de fout en haalde de finish niet.

   

  In run twee kon Marchant opschuiven naar de 9e plaats, goed voor een 23e stek in de eindstand. Met zijn tijd van 1'50"83 was hij in totaal 3"32 trager dan Clément. Voor de Fransman is het de achtste WB-zege in zijn carrière boekte. Hij haalde het van zijn landgenoot Victor Muffat-Jeandet en de Zwitser Ramon Zenhaeusern. 

   

  De Oostenrijker Marco Schwarz had aan een zevende plaats genoeg om zich van de Wereldbeker-eindzege in de slalom te verzekeren. Verliezer van de dag was de Fransman Alexis Pinturault. De leider in de algemene WB-stand finishte niet in de tweede run en kon zo geen enkel punt sprokkelen. Met nog slechts vier manches op het programma ziet Pinturault de Zwitser Marco Odermatt naderen tot op 31 punten.