Wout van Aert geeft niet op: "Logica is gerespecteerd, maar ik blijf het proberen"

  Wout van Aert is zijn blauwe leiderstrui kwijt, herovert hij hem op de slotdag in de tijdrit?

  Wout van Aert maakt na de koninginnenrit in Tirreno-Adriatico nog altijd kans op de eindzege. De Belg staat na de steile slotklim richting Prati di Tivo wel 35 seconden in het krijt bij Tadej Pogacar. "Ik mag trots zijn op deze prestatie, ik blijf omhoog kijken."

  "Ik zag de demarrage vrij snel aankomen"

  Van Aert heeft de schade op de lastige slotklim van de vierde rit al bij al kunnen beperken. In zijn blauwe leiderstrui verloor hij uiteindelijk 45 seconden op ritwinnaar Tadej Pogacar, zijn achterstand in het algemene klassement is nu 35 seconden op de sterke Sloveen.

   

  Hoe beleefde Van Aert de helse slotklim? "Eigenlijk ging het wel goed. Ik had gehoopt dat Ineos of UAE langer zouden controleren. Maar de ploegmaats waren snel weg en dan zag ik de demarrages snel aankomen.

   

  "Dat was uiteraard niet in mijn voordeel. Maar ik heb niet hevig gereageerd en mijn eigen tempo gezocht. Dat zorgde er dan natuurlijk wel voor dat er naar mij gekeken werd. Ik heb echt 8 kilometer op mijn limiet moeten rijden. Het was de beste tactiek voor iemand met mijn mogelijkheden en ik ben wel blij met mijn prestatie."

   

  Plots kwamen er van overal aanvallen. "Er was veel wind en dat maakt het gemakkelijker om aan te vallen. Had ik die blauwe trui niet aan, dan kon ik me sparen voor het eindschot. Dat was nu niet het geval. Er waren een paar jongens beter en heel veel jongens waren aan mij gewaagd. Zij konden wel afwachten, ik niet."

  De logica is gerespecteerd. Het is niet meer dan logisch dat Pogacar mijn leiderstrui overneemt.

  Met nog drie ritten op de teller is eindwinst nog altijd mogelijk, of niet? "Het is een grote kloof. De volgende ritten zouden me wel moeten liggen en ik geef zeker nog niet op. Ik denk dat het vooral zin heeft om naar boven te kijken en de kansen te grijpen die zich aandienen. Ik ga het sowieso blijven proberen."


  "Ik ben totaal niet ontgoocheld. Ik zou niet weten waarom. In mijn dromen had ik natuurlijk gewonnen, maar dromen kan iedereen. Ik moet blij en trots zijn op deze prestatie."

   

  "De logica is ook gerespecteerd. Pogacar is samen met mijn ploegmaat Primoz Roglic de beste ronderenner van het moment. Het is niet meer dan logisch dat hij mijn trui overneemt."

  Van Aert: "Ik zat 8 kilometer op de limiet"

  Lees ook:

  Tirreno - Adriatico
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>/>Lido di Camaiore - Lido di Camaiore156 kmvan Aertvan Aert
  2/>/>Camaiore - Chiusdino202 kmAlaphilippevan Aert
  3/>/>Monticiano - Gualdo Tadino219 kmvan der Poelvan Aert
  4/>/>Terni - Prati di Tivo148 kmPogacarPogacar
  5/>/>Castellalto - Castelfidardo205 kmvan der PoelPogacar
  6/>/>Castelraimondo - Lido di Fermo169 kmWürtzPogacar
  7/>San Benedetto del Tronto - San Benedetto del Tronto10.1 kmvan AertPogacar