Ga naar de inhoud

Nét niet voor Gino Mäder: "Toen Roglic passeerde, werd ik bijna verkouden"

 za 13 maart 2021 19:41
Gino Mäder liet al zijn medevluchters achter op de slotklim.

De jonge Gino Mäder kwam vandaag dichtbij zijn tweede zege als wielerprof. De 24-jarige Zwitser sneuvelde met de streep in zicht en werd nog tweede achter Primoz Roglic. "Ik heb eindelijk het niveau bereikt waar ik op hoopte na twee jaar anonimiteit."

"Geen cadeautjes op dit niveau"

Na een lange aanval liet Gino Mäder al zijn medevluchters achter op de slotklim richting Valdeblore La Colmiane. De Zwitserse ploegmaat van Dylan Teuns (Bahrain Victorious) stak zijn hand uit naar de zege, maar werd in de laatste rechte lijn nog voorbijgesneld door geletruidrager Primoz Roglic.

 

"Roglic reed me zo snel voorbij, dat ik bijna verkouden werd", zei Mäder na de rit. "Op 20 meter van het einde zo gepasseerd worden... Ik kon wel wenen. Ik dacht echt dat het binnen was."

 

Toch blikt Mäder tevreden terug."Achteraf gezien moet ik heel tevreden zijn met mijn prestatie. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik vond het geweldig om voorin mee te spelen."

 

"Roglic is een geweldige kampioen", deed Mäder toch zijn hoedje af voor de drievoudige ritwinnaar. "Hij streeft altijd naar het hoogst haalbare. Natuurlijk had ik liever gehad dat hij me liet winnen, maar op dit niveau worden geen cadeautjes gegeven."

 

"Eigenlijk had ik er geen idee van wat er achter me gebeurde op de slotklim. Ik heb gewoon 40 minuten alles gegeven bergop. Ik heb geprobeerd om te winnen, maar dat lukte net niet. Ik denk dat ik eindelijk het niveau heb bereikt waar ik op hoopte na twee jaar wat onzichtbaar rond te hebben gereden."

Ik denk dat ik eindelijk het niveau heb bereikt waar ik op hoopte na twee jaar wat onzichtbaar rond te hebben gereden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook:
Parijs - Nice
ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
1
03/03 Les Mureaux - Les Mureaux
157,7 km
Olav Kooij
Olav Kooij
2
04/03 Thoiry - Montargis
179 km
Arvid de Kleijn
Laurence Pithie
3
05/03 Auxerre - Auxerre
26,9 km
UAE Team Emirates
Brandon McNulty
4
06/03 Chalon-sur-Saône - Mont Brouilly
183 km
Santiago Buitrago
Lucas Plapp
5
07/03 Saint-Sauveur-de-Montagut - Sisteron
193,5 km
Olav Kooij
Lucas Plapp
6
08/03 Sisteron - La Colle-sur-Loup
198,2 km
Mattias Skjelmose
Brandon McNulty
7
09/03 Nice - La Madone d’Utelle
103,7 km
Aleksandr Vlasov
Brandon McNulty
8
10/03 Nice - Nice
109,3 km
Remco Evenepoel
Matteo Jorgenson