Michel Wuyts: "Buitengewoon sterk van Van Aert, met beter team zat er meer in"

  Michel Wuyts zag een beresterke Wout van Aert in Tirreno-Adriatico.

  Michel Wuyts zag een beresterke Wout van Aert in Tirreno-Adriatico.

  Wout van Aert heeft in de koninginnenrit van Tirreno-Adriatico opnieuw voor een knalprestatie gezorgd. "Hij krijgt van mij de grootste onderscheiding, maar zijn team krijgt geen voldoende", zegt Michel Wuyts in onze Facebook Live.

  "Van Aert bewijst dat hij kan functioneren als kopman in rittenkoers"

  Op de slotklim in de Tirreno maakte Wout van Aert indruk in de groep der favorieten. Bij de regen aan aanvalspogingen bleef hij op kop sleuren om de schade te beperken.

   

  Uiteindelijk kwam Van Aert binnen op 45 seconden van Pogacar. "Als Van Aert over een betere ploeg beschikte in de Tirreno, had hij zijn achterstand kunnen beperken tot een seconde of 15", denkt Michel Wuyts.

   

  "Misschien had Van Aert zelfs nog dichter kunnen komen met een betere ploeg. Want als zijn Jumbo-Visma-ploegmaten Gesink en Foss het werk kunnen opknappen en Van Aert afzetten op 2 kilometer van de streep, dan heeft hij nog een demarrage in petto. Nu heeft Van Aert dat werk 11 kilometer lang allemaal zelf moeten doen."

   

  "Wat van Aert doet, is buitengewoon sterk. Als dit een examen was, dan krijgt hij van mij de grootste onderscheiding. Maar de ploeg krijgt geen voldoende."

  Als Van Aert beter omringd zou zijn, kan hij dat kopmanschap nog beter uitspelen en nog dichter bij de ritzege komen.

  Michel Wuyts

  "Van Aert heeft nu bewezen dat hij als kopman kan functioneren in een bergrit. Als hij beter omringd is, kan hij dat kopmanschap nog beter uitspelen en nog dichter bij de ritzege komen."


  "Maar diegene die vandaag wint, luistert wel naar de naam Pogacar. Dat is geen sukkelaar, dat weten we ondertussen. Al had Pogacar het op het einde ook lastig en was hij veel bezig met Simon Yates."

  "In beste geval pakt Van Aert 20 bonificatieseconden en dan is eindzege mogelijk"

  Van Aert staat nu op 35 seconden van Pogacar. Kan hij dat goedmaken in de afsluitende tijdrit?

   

  "Dat betekent dat Van Aert elke kilometer 3,5 seconden moet inlopen op Pogacar. Dat lukt niet, want de Sloveen kan ook wel tegen de klok rijden", zegt Wuyts.

   

  "Maar morgen kan Van Aert in de bonificaties vallen. Als het maandag tot een massasprint komt, dan kan Van Aert net als in de openingsrit winnen. In totaal kan hij dus in het beste geval 20 bonificatieseconden sprokkelen en dan is de eindzege plots wel weer mogelijk."

   

  "Maar bestaat dat beste geval? Het is nu al uniek dat hij 1e, 3e en 2e wordt in de eerste 3 etappes en dat hij vandaag een ongelooflijke straffe beklimming doet met al dat geweld in zijn wiel. Mag je dan nog meer verwachten? Ja, we doen dat. Je kan dat niet tegenhouden. Mensen zijn zo."

  Tirreno - Adriatico
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>/>Lido di Camaiore - Lido di Camaiore156 kmvan Aertvan Aert
  2/>/>Camaiore - Chiusdino202 kmAlaphilippevan Aert
  3/>/>Monticiano - Gualdo Tadino219 kmvan der Poelvan Aert
  4/>/>Terni - Prati di Tivo148 kmPogacarPogacar
  5/>/>Castellalto - Castelfidardo205 kmvan der PoelPogacar
  6/>/>Castelraimondo - Lido di Fermo169 kmWürtzPogacar
  7/>San Benedetto del Tronto - San Benedetto del Tronto10.1 kmvan AertPogacar

  Lees ook: