Van Dijk overleeft sloopwerk rivalen en pakt 4e eindzege Healthy Ageing Tour

  Ellen van Dijk heeft voor de vierde keer de Healthy Ageing Tour op haar palmares gezet, maar niet zonder slag of stoot. In een spannende slotrit op en rond de VAM-berg hield ze nog net voldoende seconden over. Haar landgenote Lonneke Uneken pakte de slotrit na een heldhaftige solo.

  Van Dijk had dan wel de leiderstrui overgenomen van Jolien D'hoore in de tijdrit, maar de Belgische sprintster van SD Worx liet zich niet zomaar opzijzetten. In de slotrit koos onze landgenote al snel het hazenpad.

   

  Voor D'hoore bleken de ontelbare beklimmingen van de VAM-berg in Drenthe te zwaar, zeker in het Nederlandse hondenweer. Maar ondertussen had ze wel al het gezelschap gekregen van onder meer haar ploeggenote Lonneke Uneken. De 21-jarige Nederlandse had een topdag en reed al snel virtueel in de leiderstrui rond.

   

  Van Dijk moest uit haar pijp komen, maar werd ook in het kleine favorietengroepje bestookt door het veelkoppige monster van SD Worx, dat ook Amy Pieters nog aan de eindzege kon helpen.

   

  Uneken mocht na een laatste inspanning op de VAM-berg het zegegebaar maken, maar hield toch niet voldoende seconden over om Ellen van Dijk nog te onttronen. Na een uitputtingsslag kon de ex-wereldkampioene tijdrijden haar 4e eindzege vieren.

  Lonneke Uneken won na een indrukwekkende solo.

  Uitslag rit 3:

  1. Lonneke Uneken (Ned) in 3u32'13"
  2. Emma Norsgaard (Den) op 1'14"
  3. Lisa Brennauer (Dui) z.t.
  4. Ellen van Dijk (Ned) op 1'29"
  5. Lisa Klein (Dui) op 1'33"

  Eindstand:

  1. Ellen van Dijk (Ned) in 7u08'38"
  2. Lisa Brennauer (Dui) op 6"
  3. Emma Norsgaard (Den) 12"
  4. Lonneke Uneken (Ned) 20"
  5. Amy Pieters (Ned) 29"