Sebbe De Buck springt en glijdt naar 13e plaats in WK-finale slopestyle

  Sebbe De Buck blaast uit na zijn tweede run in de finale.

  Sebbe De Buck heeft beslag gelegd op de 13e plaats in de finale van de slopestyle op het WK snowboard in Aspen (Verenigde Staten). De wereldtitel was voor de Noor Marcus Kleveland.

  Sebbe De Buck had zich op de valreep geplaatst voor de finale van de slopestyle. In de finale kon onze landgenoot in zijn eerste run de laatste sprong niet tot een goed einde brengen. Dat lukte wel bij zijn tweede run.

   

  Met zijn sprongen (back rodeo nosegrab, switch back 1260° weddle, front 1440° indy) verzamelde De Buck 63,33 punten en daarmee belandde hij op de 13e plaats.

   

  "Ik heb mijn tweede run kunnen afwerken, maar er zaten een paar schoonheidsfoutjes in. Ik heb zo wat punten laten liggen, maar ik ben tevreden dat ik een run heb kunnen neerzetten", reageert De Buck.

   

  "Dankzij deze finaleplaats en mijn resultaat ziet het er goed uit om me te kwalificeren voor de Winterspelen van volgend jaar. Ik heb nog enkele tricks in gedachten voor die Winterspelen, daar wil ik in de lente op trainen."

   

  Het WK is nog niet afgelopen voor De Buck, hij komt zondag in actie in de kwalificaties van de Big Air. "Het weer ziet er wisselvallig uit en ze verwachten hier nog een grote storm. Maar de jump ziet er goed en misschien ga ik iets nieuws proberen in de Big Air."

  In een hoogstaande finale was de overwinning voor Marcus Kleveland. De Noor was meer dan een maatje te groot voor de concurrentie. De Canadees Sébatien Toutant en de Fin Rene Rinnekangas moesten tevreden zijn met de 2e en 3e plaats.

  Sebbe De Buck: "Tevreden dat ik een run kon neerzetten"

  Uitslag WK-finale slopestyle
  1. Marcus Kleveland (Noo) 90,66 punten
  2. Sébastien Toutant (Can) 82,53 
  3. Rene Rinnekangas (Fin) 82,51
  4. Redmond Gerrard (VS) 82,28
  5. Kaito Hamada (Jap) 80,23
  6. Max Parrot (Can) 78,60
  7. Dusty Henricksen (VS) 77,90
  8. Hiroaki Kunitake (Jap) 77,76
  9. Ruki Tobita (Jap) 74,85
  10. Leon Vockensperger (Dui) 74,21
  11. Chris Corning (VS) 72,41
  12. Lyon Farrell (VS) 70,63
  13. Sebbe De Buck 63,33
  14. Casper Wolf (Ned) 61,43
  15. Torgeir Bergrem (Noo) 43,93
  16. Naj Mekinc (Svn) 31,46