Pieter Heemeryck na opgave in 70.3 Ironman Dubai: "Ik snap het zelf niet"

  Pieter Heemeryck gaf er na het fietsen de brui aan.

  Voor Pieter Heemeryck werd het vandaag in Dubai een 70.3 Ironman om snel te vergeten. De triatleet gaf er na het fietsen de brui aan, maar weet zelf niet goed waar het schoentje knelde. "Laten we hopen dat het een eenmalige mindere dag was", vertelde hij. 

  Na 1,9 kilometer zwemmen en 90 kilometer fietsen besloot Pieter Heemeryck om zich niet aan het loopparcours van 21,1 kilometer te wagen. "Het is voor mij gissen waarom het niet goed ging", zei hij na zijn opgave. "Ik had het gevoel dat ik goed was aangepast aan de temperatuur en alle tekenen waren ook goed."

   

  "Ik snap het zelf niet. De trainingen in België waren super en met het zwemmen had ik nog een vrij goed gevoel, maar met het fietsen...", gaat de triatleet die als 15e uit het water kwam verder. "Ik denk dat het liep zoals ik las in het artikel van Sporza. Dat ik meer achteruit dan vooruit fietste. Dat gevoel kan ik alleen maar beamen."

  Ik denk dat ik, zoals het stond in het artikel van Sporza, meer achteruit dan vooruit fietste

  Pieter Heemeryck

  "Misschien zit er een ziekte in mijn lichaam"

  Een oorzaak voor zijn mindere dag heeft Heemeryck dus niet. "Ik voel me nu ook niet super. Misschien zit er een ziekte in mijn lichaam, ik weet het niet. Mijn vriendin zit al een week thuis met twee zieke kindjes. Voor hetzelfde geld heb ik dat meegenomen naar hier."

   

  Heemeryck fietste de 90 kilometer nog uit, maar hij had liever zijn fiets eerder aan de kant gezet. "Al mijn concurrenten vroegen aan mij 'Pieter wat gebeurt er nu? Kom we gaan naar de kop van de wedstrijd'. Ik antwoordde dat het vandaag echt niet ging lukken." 

   

  "Als het aan mij lag, had ik zelfs al sneller teruggedraaid. Maar het fietsparcours lag op een autosnelweg. Eén strook was afgesloten voor de atleten en op de andere rijvakken reden gewoon auto's. Dus de beslissing om verder te rijden was eerder uit veiligheidsoverwegingen."

  Op naar de volgende wedstrijd dan, al zit dat er niet snel aan te komen.  "In andere jaren kan je je na twee of drie weken op de startlijst van een andere wedstrijd zetten, maar door corona gaat dat nu niet. Ik vrees dat mijn kans om dit recht te zetten pas eind april zal zijn. Dat is nog heel lang", aldus Heemeryck.