Van den Brom: "Anderlecht is niet meer het Anderlecht van vroeger"

  John van den Brom wil Genk naar de bekerfinale wijzen.

  Het wordt zondag voor John van den Brom een speciaal weerzien met zijn ex-club Anderlecht. "De nederlagen tegen Anderlecht in de competitie waren leermomenten. Derde keer, goeie keer", zegt de coach van KRC Genk.

  Genk en Anderlecht kruisten dit seizoen al twee keer de degens en telkens kwam paars-wit als winnaar over de streep. Het werd 1-0 in het Lotto Park en 1-2 in de Luminus Arena. Zondag moet het anders voor John van den Brom.

   

  "We hebben in beide wedstrijden ons niveau niet gehaald", zei Van den Brom op de persconferentie. "In de eerste wedstrijd wilden we voor 8 overwinningen op rij gaan. Dat is niet gelukt."

   

  "Thuis kwamen we goed uit de startblokken, maar daarna hebben we niets meer gedaan. Dat was een slechte wedstrijd van ons, maar het was ook een sterk Anderlecht. Een verdiende overwinning voor hen. Het zijn 2 leermomenten die we naar de wedstrijd van zondag kunnen meenemen. Derde keer, goeie keer."

   

  "Natuurlijk kan je een derde keer verliezen, maar daar ga ik niet vanuit. De laatste wedstrijden van ons waren goed en ik denk dat we de stabiliteit weer gevonden hebben. Ik kijk alleen naar onszelf. We zijn klaar om zondag de strijd aan te gaan."

  De wedstrijden tegen Anderlecht waren 2 leermomenten. Derde keer, goeie keer

  John van den Brom

  "Anderlecht is niet meer het Anderlecht van vroeger"

  Tussen juni 2012 en april 2014 zwaaide Van den Brom nog de plak bij Anderlecht. Ondertussen is er veel veranderd, weet ook de Nederlandse trainer. "Na mijn ontslag ben ik ze wel blijven volgen. Je kan niet anders zeggen dan dat Anderlecht niet meer het Anderlecht is van toen ik er was." 

   

  "Ik kijk nog steeds met veel trots terug op mijn periode bij paars-wit. Je ziet ook wel bij vlagen dat ze goede spelers hebben. Leeftijd is voor mij geen excuus. Je mag net blij zijn dat ze jong zijn. Dan worden de spelers alleen maar beter."

  Ik kijk nog steeds met veel trots terug op mijn periode bij paars-wit

  John van den Brom

  Misschien krijgen we straks ook strafschoppen in de halve finale tussen Anderlecht en Genk, net zoals in het seizoen 2012/2013. Genk won toen na penalty's en pakte uiteindelijk ook de beker.

   

  De Limburgers konden al vier keer proeven van bekersucces. Voor het laatst dus in 2013. "We hebben nog niet getraind op strafschoppen", aldus Van den Brom.  "Maar we hebben nog een training en gaan dat ook nog doen."

   

  "Toen ik bij Anderlecht zat, was elke strafschop pijnlijk. Hoeveel hebben we er toen gemist? 16 in één seizoen? Als je een penaltykiller hebt, dan wordt die misschien topschutter in België. Een halve finale op die manier verliezen, dat maak je niet zo vaak mee."

  Kijk naar de ontknoping tussen Genk en Anderlecht in 2013: