Jan Bakelants: "De grote 3? Ik voel me geprivilegieerd dat ik het van dichtbij meemaak"

  De toppers laten geen kruimels liggen en lijken alles onder elkaar te verdelen.

  Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe: het peloton lijkt uit slechts 3 musketiers te bestaan, maar Jan Bakelants nuanceert. Hij benadrukt vooral hoe die evolutie al een tijdje aan de gang is. "Ik heb vorig jaar niet veel anders gezien", zegt de 35-jarige routinier in Tirreno-Adriatico.

  Maken de collega's van "de grote 3" zich zorgen? "Ik begrijp eigenlijk niet goed waar dit over gaat. Dit is toch al langer dan vandaag aan de gang? Ik heb vorig jaar niet veel anders gezien", maakt Jan Bakelants duidelijk.

   

  "We hebben momenteel ook een peloton op twee snelheden met enkele ploegen die financieel sterker staan en die de betere renners aantrekken. Of dat me frustreert? Je probeert altijd het maximum te doen om in orde te zijn."

   

  "Ergens is het ook mooi om te zien. Ik heb Mathieu zelf ook geconfronteerd met zijn prestaties. Ik heb zoiets in mijn actieve carrière nog niet veel gezien."

   

  "En kijk vorig jaar naar Wout in de Tour en op het WK. Dat heb ik hem ook gezegd: iemand van 80 kilogram die meespeelt op zo'n parcours in Imola, dat is du jamais vu. Ik voel me geprivilegieerd dat ik het van dichtbij mag meemaken."

  Tirreno - Adriatico
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritLido di Camaiore - Lido di Camaiore13,9 kmGannaGanna
  2wegwedstrijdCamaiore - Sovicille219 kmMerlierGanna
  3wegwedstrijdMurlo - Terni170 kmEwanGanna
  4wegwedstrijdMarmore - Bellante202 kmPogacarPogacar
  5wegwedstrijdSefro - Fermo155 kmBarguilPogacar
  6wegwedstrijdApecchio - Carpegna215 kmPogacarPogacar
  7wegwedstrijdSan Benedetto del Tronto - San Benedetto del Tronto159 kmBauhausPogacar