Internationale paardensportbond verlengt verbod op wedstrijden tot 11 april

  Het virus kostte al aan 12 wedstrijdpaarden het leven.

  De internationale paardensportbond FEI heeft besloten om het verbod op internationale wedstrijden in tien Europese landen te verlengen tot en met 11 april. België is een van de 10 landen dat geen wedstrijden mag organiseren.

  Aanvankelijk zou de periode, die inging na de uitbraak van het besmettelijke rhinovirus op een wedstrijd in Valencia, tot eind maart duren. Het betekent dat de finales van de wereldbeker jumping en dressuur niet kunnen doorgaan. Ze zouden begin april in Göteborg worden gehouden.     

   

  Secretaris-generaal Sabrina Ibáñez van de FEI lichtte de beslissing als volgt toe: "We moeten samenwerken om de verdere verspreiding van dit virus, dat al twaalf paarden in Europa het leven heeft gekost, tegen te gaan."

   

  "De hele hippische gemeenschap moet alert zijn en alle paarden scherp onder controle houden. We verzoeken alle in Europa gehuisveste ruiters dringend om niet te reizen met hun paarden."