De Cauwer: "Van Aert neemt stevige optie om de Tirreno te winnen"

  Wout van Aert eindigde in Tirreno-Adriatico voor de derde dag op het podium, al moest hij in de slotfase zijn eigen winstkansen opofferen met het oog op de bonificaties. "Ik vind het juist mooi dat hij het gat dicht met Mathieu in zijn wiel", zegt José De Cauwer in onze Facebook Live.

  Wout van Aert nam Mathieu van der Poel op sleeptouw in de 3e rit van de Tirreno, wat zijn concurrent de zege opleverde maar Van Aert zelf wel 6 bonificatieseconden.

   

  "Hij had het ook anders kunnen doen, want hij wist dat de kans groot was dat hij niet zou winnen met Mathieu in zijn wiel. Maar hij ging gewoon voor die 6 seconden", zegt José De Cauwer in onze Facebook Live.

   

  "Ik vind het mooi dat hij dat doet, hij wil niet rijden om Mathieu te doen verliezen. Ook een mooi gebaar voor de supporters, die steeds meer in twee clans tegen elkaar worden opgezet. Terwijl je zoals ik ook fan kunt zijn van allebei, het zijn allebei geweldige coureurs."

  "Wout moet die klim aankunnen, zou me verbazen mocht Mathieu meedoen"

  De actie van Van Aert bewijst dat hij al helemaal met zijn hoofd bij het algemene klassement zit. "Ik denk dat hij een stevige optie aan het nemen is om Tirreno-Adriatico te winnen."

   

  "Met zijn body moet hij die klim naar Prati di Tivo aankunnen. Hij is sterk en in goeden doen. Dit is in principe geen klim waar ze hem in verlegenheid mogen brengen."

   

  Van der Poel staat in de stand op 2, moet hij dan ook maar voor een klassement gaan? "Daar ben ik niet 100% van overtuigd", zegt De Cauwer. "Ik zou denken nu hij die rit gewonnen heeft dat hij een snipperdag neemt en toewerkt naar Milaan-Sanremo. Het zou me verbazen mocht hij meedoen."

  Lees ook:

  Tirreno - Adriatico
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>/>Lido di Camaiore - Lido di Camaiore156 kmvan Aertvan Aert
  2/>/>Camaiore - Chiusdino202 kmAlaphilippevan Aert
  3/>/>Monticiano - Gualdo Tadino219 kmvan der Poelvan Aert
  4/>/>Terni - Prati di Tivo148 kmPogacarPogacar
  5/>/>Castellalto - Castelfidardo205 kmvan der PoelPogacar
  6/>/>Castelraimondo - Lido di Fermo169 kmWürtzPogacar
  7/>San Benedetto del Tronto - San Benedetto del Tronto10.1 kmvan AertPogacar