Hansi Flick over opvolging van Löw bij Mannschaft: "Ik wil prijzen pakken met Bayern"

  Hansi Flick wil zich voorlopig focussen op Bayern München.

  Joachim Löw houdt het na het EK voor bekeken als bondscoach en dus moeten ze in Duitsland op zoek naar een nieuwe trainer. Hansi Flick is één van de kandidaten, maar hij wil zich liever focussen op Bayern München.

  "Ik heb hier nog een contract tot 2023 en wil op de eerste plaats prijzen pakken met Bayern", vertelde Hansi Flick op een persconferentie voor de wedstrijd van zaterdag tegen Werder Bremen.

   

  Maar tegelijkertijd wou Flick niet uitsluiten dat hij Löw na het EK zou opvolgen aan het roer van de Mannschaft. "Nu is het niet het moment om te speculeren over mijn toekomst. Bayern heeft een topploeg en ik geniet hier van elke seconde."

   

  Joachim Löw bevestigde eerder deze week dat hij het na het EK van komende zomer voor bekeken houdt. In 2006 werd de 61-jarige Löw aangesteld als bondscoach van Duitsland, dat hij op het WK van 2014 in Brazilië naar de wereldtitel leidde. Zijn contract liep nog tot het WK van 2022. 

   

  Tussen 2006 en 2014 was Flick de assistent van Löw bij de Duitse nationale ploeg. Nadien werd hij er sportief directeur, in november 2019 nam hij over als hoofdcoach bij Bayern.