Alonso racet volledig seizoen met titanium platen in zijn kaakbeen

  Fernando Alonso nam in 2018 afscheid van de Formule 1.

  Fernando Alonso (Alpine F1) lijkt helemaal klaar om vandaag zijn rentree te maken in een F1-bolide. Na zijn operatie zal de tweevoudige wereldkampioen wel het volledige seizoen met titanium platen in zijn kaakbeen racen, maar "dat zal geen invloed hebben op mijn professionele leven", oppert hij.

  Fernando Alonso liep vorige maand een gebroken bovenkaak op bij een fietsongeluk in Zwitserland. De 39-jarige Spanjaard moest worden geopereerd en lag enkele dagen in het ziekenhuis. De titanium platen in zijn kaakbeen worden pas na dit seizoen verwijderd, maar dat stoort hem niet.

   

  "Ik kan al twee weken normaal trainen", zegt hij. "Maandag en dinsdag zat ik ook al in de simulator. Mijn voorbereiding is dus niet al te veel in het gedrang gekomen. De titanium platen moeten nog worden verwijderd, maar dat zal geen invloed hebben op mijn professionele leven. Ik voel me goed."

   

  Alonso miste alleen de presentatie van de nieuwe Alpine-bolide, de opvolger van Renault. Maar vandaag kan hij op de tweede testdag in Bahrein weer in actie komen. Ploegmaat Esteban Ocon nam gisteren de eerste sessie voor zijn rekening.

   

  "Ik voel dat ik mijn beste jaren nog voor me heb liggen", bevestigt Alonso zijn ambities. "Ik rij beter dan ooit en moest dus een nieuwe uitdaging kiezen. Maar voor overwinningen en wereldtitels heb je meer nodig dan motivatie. Je moet geluk hebben en het volledige pakket, daar bouwen we nu aan bij Alpine."

  Kalender WK F1 2020
  datum grand prix winnaar 2020
  09/05 Spanje (Barcelona) Hamilton
  05/07 Oostenrijk (Spielberg) Bottas
  12/07 Stiermarken (Spielberg) Hamilton
  19/07 Hongarije (Boedapest) Hamilton
  02/08 Groot-Brittannië (Silverstone) Hamilton
  09/08 70 jaar jubileum (Silverstone) Verstappen
  16/08 Spanje (Barcelona) Hamilton
  30/08 België (Spa) Hamilton
  06/09 Italië (Monza) Gasly
  13/09 Toscane (Mugello) Hamilton
  27/09 Rusland (Sotsji) Bottas
  11/10 Eifel (Nürburgring) Hamilton
  25/10 Portugal (Portimao) Hamilton
  01/11 Emilia-Romagna (Imola) Hamilton
  15/11 Turkije (Istanbul) Hamilton
  28/03 Bahrein (Sakhir) Hamilton
  28/03 Sakhir (Sakhir) Pérez
  12/12 Abu Dhabi (Abu Dhabi) Verstappen
  Eindstand WK F1 2020
    rijder auto punten
  1. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes 347
  2. Valtteri Bottas (Fin) Mercedes 223
  3. Max Verstappen (Ned) Red Bull 214
  4. Sergio Perez (Mex) Racing Point 125
  5. Daniel Ricciardo (Aus) Renault 119
  6. Carlos Sainz jr (Spa) McLaren 105
  7. Alexander Albon (Tha) Red Bull 105
  8. Charles Leclerc (Mon) Ferrari 98
  9. Lando Norris (GBr) McLaren 97
  10. Pierre Gasly (Fra) AlphaTauri 75