Sebbe De Buck net wel, Loranne Smans net niet naar finale slopestyle op WK

  De Belgische delegatie op het WK in Aspen.

  De eerste dag op het WK snowboarden in Aspen (VS) heeft één finaleplaats opgeleverd voor de Belgen. Sebbe De Buck overleefde de kwalificaties in de slopestyle, bij de vrouwen kwam Loranne Smans een half puntje te kort.

  Het was een moeilijke dag voor de mannen. Door de weersomstandigheden werden de kwalificaties even uitgesteld en greep de organisatie ook in in het parcours. "Het waren inderdaad moeilijke omstandigheden door het weer", vertelt Sebbe De Buck.

   

  "Door de verse sneeuw was er heel weinig snelheid op het parcours en heeft de organisatie beslist om de laatste sprong eruit te halen. Daarom mocht ook de top 8 van elke reeks naar de finale in plaats van de top 5."

   

  En dat kwam De Buck goed uit. Met een goeie tweede run - goed voor 72,50 punten - plaatste hij zich als 8e voor de finale. "In mijn eerste run maakte ik een foutje op de rails, maar dat heb ik gelukkig goedgemaakt met mijn tweede run."

   

  "Net als achtste toch door naar finale. Daarin is alles mogelijk, hopelijk valt het weer mee en kunnen we de laatste sprong in de finale wel doen." De finale van de slopestyle staat vrijdag op het programma.

   

  De 19-jarige Jules De Sloover haalde de finale niet. Hij kon geen enkele van zijn 2 runs foutloos afwerken en eindigde als 24e in de tweede kwalificatiereeks.

  Loranne Smans komt net te kort voor een plaats in finale

  Waar Sebbe De Buck de finale net haalde, was het net omgekeerd voor Loranne Smans. Onze landgenote eindigde als 9e in de kwalificaties en kwam slechts een half puntje te kort om toch door te stoten naar de finale.

   

  Smans zette in haar eerste run 79,25 neer en stond daarmee op de vijfde plaats. Maar in de tweede run konden 4 vrouwen zich nog verbeteren en dat lukte Smans niet. Zondag krijgt ze een herkansing in de kwalificaties voor de Big Air.

   

  Toptalent Evy Poppe kwam ervaring opdoen op het WK en betaalde leergeld. Ze kon geen van haar 2 runs goed landen en eindigde als 23e in de kwalificaties. Poppe reist nu door naar Rusland voor het WK voor de jeugd van volgende week. 

  Loranne Smans in Aspen