Luka Doncic kruipt zoals gebruikelijk in zijn rol van uitblinker

  Luka Doncic, 22 jaar en met het nummer 77, verrichtte weer knap werk voor de Mavericks.

  Luka Doncic heeft na zijn optreden in de jaarlijkse All Star-wedstrijd opnieuw de hoofdrol vertolkt bij de Dallas Mavericks. De 22-jarige Sloveen bezorgde zijn ploeg de overwinning tegen de San Antonio Spurs: 115-104.

  Luka Doncic maakte zondag bij de All Star Game in Atlanta deel uit van het team van captain LeBron James. 

   

  Team James won het jaarlijkse duel tussen de sterren uit de NBA met 170-150 van het team rond Kevin Durant. Doncic moest het doen met een bijrolletje. Hij tekende voor 8 punten en deelde 8 assists uit.

   

  In zijn terugkeer bij de Dallas Mavericks ontpopte de Sloveen zich zoals gebruikelijk tot uitblinker. Doncic stuwde zijn ploeg met 22 punten, 12 assists en 12 rebounds - de 33e triple-double in zijn loopbaan - naar de 19e overwinning van het seizoen. 

   

  Bij de San Antonio Spurs, die op 18 overwinningen blijven staan, ontbrak LaMarcus Aldridge in de selectie. De 35-jarige Amerikaan staat op het punt om te vertrekken. 

   

  Aldridge speelt sinds 2015 voor de Spurs. De zevenvoudige All Star zit in het laatste jaar van zijn contract ter waarde van 20 miljoen euro. "Zijn vertrek is een win-win voor beide partijen", zegt coach Gregg Poppovich.

   

  In de andere wedstrijd van woensdagavond won Memphis thuis van Washington: 127-112. De Litouwse center Jonas Valanciunas was bij de thuisploeg de man van de match met 29 punten en 20 rebounds. Bij de Wizards bleef Bradley Beal, de topschutter van de NBA, steken op "slechts" 21 punten. 

  Luka Doncic in actie:

  De stand: