Ga naar de inhoud

De kaak van Alonso is hersteld, de Spanjaard kan zaterdag debuteren

 do 11 maart 2021 11:47
Fernando Alonso in 2018, tijdens de GP van België.
Fernando Alonso in 2018, tijdens de GP van België.

Fernando Alonso is klaar voor de dienst. De tweevoudige wereldkampioen is hersteld van een gebroken kaak en viert zaterdag zijn officiële rentree in de F1. 

Alonso liep vorige maand een gebroken bovenkaak op bij een fietsongeluk in Zwitserland. De 39-jarige Spanjaard moest worden geopereerd en lag enkele dagen in het ziekenhuis.

 

Daardoor ontbrak Alonso, die eind 2018 uit de Formule 1 vertrok, begin deze maand bij de presentatie van de blauwe Alpine-bolide. 

 

Maar nu is Alonso hersteld en dus kan hij zaterdag zijn opwachting maken voor Alpine, de opvolger van het Renault-team. Op de tweede testdag in Bahrein zal Alonso op post zijn. 

 

Zijn Franse teamgenoot Esteban Ocon neemt de eerste testdag voor zijn rekening. Zondag komen Ocon en Alonso dan allebei in actie op het circuit van Sakhir.

 

Het nieuwe seizoen begint op 28 maart in Bahrein. De teams krijgen slechts drie dagen de tijd om hun deels nieuwe bolides te testen.

De line-up:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De blauwe Alpine:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.