Van den Bergh opent Premier League met burenduel tegen Van Gerwen

  Dimitri van den Bergh.

  Dimitri Van den Bergh (PDC-9) maakt maandag 5 april zijn debuut in de Premier League met een wedstrijd tegen de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-2). De Premier League doet normaal de grootste arena's in het Verenigd Koninkrijk aan maar door de coronapandemie vindt de openingsfase van het evenement dit jaar achter gesloten deuren in Milton Keynes plaats.

  Dancing Dimi neemt volgende maand voor het eerst deel aan de Premier League. Zijn openingswedstrijd is meteen een topaffiche tegen Van Gerwen. De dagen daarna zijn de Engelsen Nathan Aspinall (PDC-11) en Glen Durrant (PDC-13), de Schot Peter Wright (PDC-3) en de Portugees José de Sousa (PDC-15) zijn tegenstanders.

   

  In de tweede speelweek treft de 26-jarige Antwerpenaar de Welshman Jonny Clayton (PDC-17), de Engelsman Rob Cross (PDC-5), de Schot Gary Anderson (PDC-7) en de Welshe wereldkampioen Gerwyn Price (PDC-1).

   

  Na de 9e avond, de zogenoemde "Judgement Night", vallen de twee spelers met de minste punten af. Daarna volgen er nog 7 competitiedagen, waarop de overgebleven acht spelers moeten proberen om een plaats te veroveren in de play-offs.   

   

  Glen Durrant is de titelverdediger. Vorig jaar versloeg hij Nathan Aspinall in de finale met 11-8.

   

  De Premier League doet normaal de grootste arena's in het Verenigd Koninkrijk aan en reist ook naar Dublin, Rotterdam en Berlijn. Maar nu wordt de openingsfase van het evenement achter gesloten deuren gespeeld in de Marshall Arena in Milton Keynes. Over de datums en de locaties voor het verdere verloop van het toernooi is nog geen beslissing genomen.