Hét beeld van de dag: 11 Belgen in de aanval: "Leuk onderonsje met de maten"

  De 5e rit in Parijs-Nice is door gebrek aan aanvallen een geschiedenisloze etappe geworden. Gelukkig fleurden de Belgen de dag nog wat op met een gezamenlijke aanval. 11 landgenoten sloegen de handen in elkaar. "Dat heb ik nog nooit gezien", zei José De Cauwer. Maar het feestje ging helaas niet door.

  Oliver Naesen werd na de finish ontmaskerd als de aanstoker van het Belgische complot, iets wat hem ook de Prijs voor de Strijdlust opleverde. "We kregen een geschiedenisloze etappe en zo groeide het idee om er toch nog iets leuks van te maken."

   

  "We mogen het niet hardop toegeven, want afspraken zijn verboden in de sport, maar het is een leuk onderonsje geworden onder maten. Het peloton was helaas bij de pinken."

   

  "Het was een schone logistieke operatie om iedereen bijeen te krijgen. Je moet de renners van de juiste ploegen eruit kiezen, opdat de sprintersploegen niet zouden reageren."

   

  "De klimmerstypes onder de Belgen, zoals Benoot, Teuns en De Plus, waren wel teleurgesteld (dat ze niet uitverkoren waren) toen we werden gegrepen. Maar we konden ze niet allemaal meenemen, dus ik heb ervoor gekozen om de mannen onder de 70 kilogram thuis te laten voor deze match."

   

  "Iedereen die ik had aangesproken, is meegesprongen. De briefing was dan ook zeer goed. Ze wisten perfect vanaf welke kilometer het ging gebeuren. Wie dat beslist had? Die eer moet ik mijzelf toekennen. Maar het was mooi."

  De 11 Belgen in het complot

  • Oliver Naesen
  • Stan Dewulf
  • Jasper Stuyven
  • Edward Theuns
  • Philippe Gilbert
  • Thomas De Gendt
  • Victor Campenaerts
  • Yves Lampaert
  • Tim Declercq
  • Louis Vervaeke
  • Dries De Bondt

  Op Twitter kaarten de Belgen nog wat na

  Naesen: "Afgesproken? Dat mag niet in de sport, hé"

  Oliver Naesen kreeg de Prijs voor de Strijdlust