"WK snowboard is eerste waardemeter met het oog op Winterspelen"

  Evy Poppe staat klaar om af te dalen in Aspen.

  Vier Belgische snowboarders zijn afgereisd naar Aspen, Colorado, voor het WK snowboard. "In de eerste plaats mikken we op goede prestaties met het oog op olympische kwalificatie", zegt technisch directeur Stijn Urkens.

  In Aspen vindt deze week het WK snowboard freestyle plaats. Vier riders moeten de Belgische eer hoog houden: Loranne Smans en Evy Poppe bij de vrouwen, Sebbe De Buck en Jules De Sloover bij de mannen.

   

  "Een jaar voor de Winterspelen is dit een eerste waardemeter voor waar we staan," zegt Stijn Urkens, technisch directeur topsport bij Sneeuwsport Vlaanderen. 

   

  "In de eerste plaats mikken we op goede prestaties met het oog op olympische kwalificatie. Uiteraard hopen we om in de finale van de verschillende disciplines te geraken." De Winterspelen vinden volgend jaar plaats in Peking.

   

  "Met Sebbe De Buck mikken we vooral op de slopestyle. Loranne Smans kan zowel in de slopestyle als in de Big Air ver geraken. Voor jonkies Evy Poppe en Jules De Sloover staat dit WK dan weer vooral in functie van het opdoen van ervaring."

  Loranne Smans mist net de finale slopestyle

  Vandaag werken alle 4 de Belgen de kwalificaties van de slopestyle af. Loranne Smans eindigde 9e en miste zo net de finale met de top 8 op vrijdag. Smans zette 1 geslaagde run neer met 79,25 punten, de 8e had 79,75. Evy Poppe eindigde 23e op 27 met 25,25 punten.

   

  De kwalificaties van de mannen zijn voorlopig uitgesteld door het slechte weer.

  In het spoor van Jules De Sloover op training

  Bewonder de kunsten van Evy Poppe op training